Ο Αναγνώστης προσφέρει τα βιβλία του

6
453

 

 

Κάθε χρόνο, τα βιβλία που ευγενικά παραχωρούνται στον Αναγνώστη από τους εκδότες προσφέρονται σε δραστήριες δημοτικές και σχολικές βιβλιοθήκες.

Φέτος, στην εκδήλωση για την απονομή των Λογοτεχνικών Βραβείων του Αναγνώστη 2015, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής, η Συντακτική Επιτροπή του Αναγνώστη επέλεξε και πάλι να προσφέρει βιβλία ενηλίκων στη  Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ασπρόπυργου και παιδικά στο Library4all και στο Διαβάζοντας μεγαλώνω, δύο μη κερδοσκοπικούς φορείς οι οποίοι προωθούν την ανάγνωση.

Το Σάββατο 22 Αυγούστου με χαρά παραδώθηκαν 492 παιδικά βιβλία στην κα Ελένη Γερουλάνου, εκπρόσωπο της ομάδας του Library4all. Τα βιβλία αυτά θα εμπλουτίσουν σχολικές βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και γυμνασίων στην περιφέρεια.

Το Library4all είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, προσηλωμένη στη διά βίου μάθηση και την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση με βασικό της στόχο την υποστήριξη σχολικών βιβλιοθηκών, καθώς και τη δημιουργία νέων. Μέχρι σήμερα το Library4all έχει προσφέρει 30.000 βιβλία σε 553 σχολικές βιβλιοθήκες στην Ελλάδα.

Το Library4all πιστεύει ότι η συχνή επαφή των παιδιών με τα βιβλία, και ιδιαίτερα στο χώρο του σχολείου όπου βρίσκονται καθημερινά, έχει καθοριστική σημασία όχι μόνο για την ανάπτυξη της ικανότητας ανάγνωσης και γραφής αλλά γιατί οικοδομεί μία σχέση με τα βιβλία σε βαθος χρόνου. Σκοπός των βιβλίων που δωρίζονται είναι να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, να αποτελούν ένα ουσιαστικό εργαλείο για τους δασκάλους και μία πηγή έμπνευσης για τα παιδιά.

 

Σημείωση: Η φωτό είναι από τη δωρεάν διάθεση βιβλίων στη διάρκεια του World Book Night

Προηγούμενο άρθροO μετρ Ζωρζ Σιμενόν
Επόμενο άρθροΑπό τον Georges Perec στο Αντιμουσείο

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θα επιθυμούσαμε να πάρουμε βιβλία για τη σχολική βιβλιοθήκη μας.Κάνουμε προγράμματα δημιουργικής γραφής και η οικονομική δυνατ9τητα των μαθητών δύστοκη.Παρακαλούμε για τηνευγενική σαςχορηγ8α

 2. […] Κάθε χρόνο, τα βιβλία που ευγενικά παραχωρούνται στον Αναγνώστη από τους εκδότες προσφέρονται σε δραστήριες δημοτικές και σχολικές βι  […]

 3. Στείλτε μας μέιλ στον Αναγνώστη προσδιορίζοντας τη βαθμίδα – δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο- καθώς και ένα τηλέφωνο για να επικοινωνήσουμε.

 4. Η ομάδα του Library4all σας ευχαριστεί θερμά για τη στήριξη στο έργο μας. Με τη δική σας γενναιόδωρη προσφορά βιβλίων, θα προσφέρουμε βιβλία σε βιβλιοθήκες ακόμα περισσότερων σχολείων που έχουν ανάγκη. Ο στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη πρόσβαση των παιδιών σε βιβλία, εμπλουτίζοντας με τον πιο ουσιαστικό τρόπο βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και γυμνασίων στην Ελλάδα. Η συνεισφορά σας αυτή είναι πολύτιμος συμπαραστάτης στο έργο μας.

 5. Όταν ανέλαβα τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ασπροπύργου, ως υπεύθυνη, στην αναζήτησή μου, να την εμπλουτίσω με βιβλία, διότι είχε μόνο 1.400 τίτλους, είχα τη μεγάλη τύχη να γνωρίσω το Δημοσιογράφο Γιάννη Μπασκόζο, η βοήθεια του έκτοτε, ανεκτίμητη, κοινή μας αγάπη, το βιβλίο!! Με τη συνεχή δωρεά του, κάθε χρόνο να προσφέρει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ασπροπύργου, ένα σημαντικό αριθμό νέων τίτλων βιβλίων, η Βιβλιοθήκη μας σήμερα αριθμεί 17.500 περίπου τίτλους βιβλίων !!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δημοσιογράφο Γιάννη Μπασκόζο, για άλλη μία φορά, διότι τα βιβλία που μας δώρισε, είναι εξαιρετικού θεματικού ενδιαφέροντος!!

  Με εκτίμηση,
  Ασημίνα Φούφα-Κορώνη
  Υπ. ¨Ανοιχτού-Λαϊκού Πανεπιστημίου¨ &
  Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δήμου Ασπροπύργου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ