Ποιοι είμαστε

O Αναγνώστης είναι ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο και τις τέχνες. Οι παλιοί συνεργάτες του περιοδικού Διαβάζω, με τη σύμπραξη νέων συνεργατών, προχωρήσαμε σε κάτι καινούριο που  εμπεριέχει τις καλύτερες παραδόσεις του ιστορικού αυτού περιοδικού, αλλά και  αποτυπώνει το πνεύμα της εποχής, τους σύγχρονους αισθητικούς και ιδεολογικούς προβληματισμούς.

Με καθημερινές αναρτήσεις, ο Αναγνώστης επιδιώκει να ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο του βιβλίου. Παράλληλα  μέσα από συνεντεύξεις, μόνιμες στήλες, ανταποκρίσεις επιθυμεί, πέραν της προβολής της σύγχρονης ποιοτικής εκδοτικής παραγωγής να καταδείξει τάσεις και ρεύματα που αφορούν το βιβλίο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.  Στόχος του είναι επίσης να διερευνήσει τη σχέση του βιβλίου με τις υπόλοιπες τέχνες καλλιεργώντας τον διάλογο μεταξύ τους.

Ο Αναγνώστης συνεχίζοντας τον θεσμό των λογοτεχνικών βραβείων του περιοδικού Διαβάζω καθιέρωσε τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη, τα οποία διοργανώνει από το 2013 έως σήμερα.
Συντακτική Επιτροπή του Αναγνώστη είναι οι:
Λίλα Κονομάρα, Γιάννης Ν. Μπασκόζος, Μαρίζα Ντεκάστρο,  Κατερίνα Σχινά, Στρατής Χαβιαράς, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Έλενα Χουζούρη.

Τακτικοί συνεργάτες :

Αγγελική Αθανασοπούλου, Γιούλη Αναστασοπούλου,Βενετία Αποστολίδου, Γιώργος Βέης,  Ευριπίδης Γαραντούδης, Κατερίνα Γούλα (Γαλλία), Θανάσης Γώγος, Βασίλης Δανέλλης(Κωνσταντινούπολη), Μένος Δελιοτζάκης, Σπύρος Κακουριώτης, Σωτηρία Καλασαρίδου, Τζίνα Καλογήρου, Θανάσης Καράβατος, Μιχάλης Κεφαλάς, Ελισάβετ Κοτζιά,Νίκη Κώτσιου, Γιώργος Λίλλης, Θανάσης Μήνας,  Γιώργος Παναγιωτάκης, Σάκης Παπαδημητρίου,  Μάκης Προβατάς,  Αριστοτέλης Σαίνης, Αλεξάνδρα Σαμοθράκη( Λονδίνο), Ειρήνη Σταματοπούλου, Ελένη Σβορώνου, Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, Νίκη Τρουλλινού,  Φίλιππος Φιλίππου, Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, Έλενα Χατζηγιωργάκη, Θανάσης Χατζόπουλος.