Ποιοι είμαστε

O Αναγνώστης είναι ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο και τις τέχνες. Οι παλιοί συνεργάτες του περιοδικού Διαβάζω, με τη σύμπραξη νέων συνεργατών, προχωρήσαμε σε κάτι καινούριο που  εμπεριέχει τις καλύτερες παραδόσεις του ιστορικού αυτού περιοδικού, αλλά και  αποτυπώνει το πνεύμα της εποχής, τους σύγχρονους αισθητικούς και ιδεολογικούς προβληματισμούς.

Με καθημερινές αναρτήσεις, ο Αναγνώστης επιδιώκει να ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο του βιβλίου. Παράλληλα  μέσα από συνεντεύξεις, μόνιμες στήλες, ανταποκρίσεις επιθυμεί, πέραν της προβολής της σύγχρονης ποιοτικής εκδοτικής παραγωγής να καταδείξει τάσεις και ρεύματα που αφορούν το βιβλίο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.  Στόχος του είναι επίσης να διερευνήσει τη σχέση του βιβλίου με τις υπόλοιπες τέχνες καλλιεργώντας τον διάλογο μεταξύ τους.

Ο Αναγνώστης συνεχίζοντας τον θεσμό των λογοτεχνικών βραβείων του περιοδικού Διαβάζω καθιέρωσε τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη, τα οποία διοργανώνει από το 2013 έως σήμερα.
Συντακτική Επιτροπή του Αναγνώστη είναι οι:
Γιάννης Ν. Μπασκόζος, Μαρίζα Ντεκάστρο,  Κατερίνα Σχινά, Στρατής Χαβιαράς, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Έλενα Χουζούρη, Αριστοτέλης Σαίνης, Ελένη Σβορώνου, Σπύρος Κακουριώτης.

Τακτικοί συνεργάτες :

Γιούλη Αναστασοπούλου,Βενετία Αποστολίδου, Γιώργος Βέης,  Κλημεντίνη Βουνελάκη (χορός), Ευριπίδης Γαραντούδης, Κατερίνα Γούλα,  Θανάσης Γώγος, Σωτηρία Καλασαρίδου, Τζίνα Καλογήρου, Θανάσης Καράβατος, Λίλα Κονομάρα, Γιώργος Λίλλης, Ελευθέριος Μακεδόνας (σινεμά), Θανάσης Μήνας , Γιώργος Παναγιωτάκης, Σάκης Παπαδημητρίου, Αλεξάνδρα Σαμοθράκη( Λονδίνο), Ειρήνη Σταματοπούλου, Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, Χρήστος Τσιάμης (Νέα Υόρκη), Σταυρούλα Τσούπρου,Νίκη Τρουλλινού,  Φίλιππος Φιλίππου, Αλέξανδρος Χαρκιολάκης (μουσική), Θανάσης Χατζόπουλος.