10 χρόνια “Α”: Μαγειρεύοντας με τον Πικάσο (του Στέλιου Παρλιάρου)

0
325

 

του Στέλιου Παρλιάρου

Ένα από τα βιβλία που ξεχωρίζω είναι το «Μαγειρεύοντας με τον Πικάσο» της Camille Aubray. Ο διάσημος ζωγράφος γίνεται πρωταγωνιστής σε ένα μυθιστόρημα εμπνευσμένο από μια άγνωστη σχεδόν περίοδο της ζωής του.

Η συγγραφέας διηγείται μια απολαυστική ιστορία, συνδυάζοντας τον έρωτα με το μυστήριο και την –αγαπημένη μου– γαλλική γαστρονομία. Και όλα αυτά με φόντο τα γραφικά τοπία της Ν. Γαλλίας. Είναι γνωστό ότι αγαπάω τη γαλλική γαστρονομία και βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον τον τρόπο που η συγγραφέας την περιέλαβε σε ένα μυθιστόρημα.

Το βιβλίο το διάβασα στην πρώτη καραντίνα και πραγματικά με ταξίδεψε νοερά σε μέρη που θα ήθελα να επισκεφτώ. Ένιωθα σαν να είμαι στη θέση του πρωταγωνιστή και να ζω τις εμπειρίες του, ξεχνώντας σε έναν βαθμό την κατάσταση που είχαμε να αντιμετωπίσουμε όλοι εκείνη την περίοδο. Το θυμάμαι, λοιπόν, με μεγάλη αγάπη και ανυπομονώ να το δω -γιατί όχι;- σε ταινία!

Προηγούμενο άρθροΘάνατοι και κηδείες στη Νότια Αφρική (του Φίλιππου Φιλίππου)
Επόμενο άρθροΗ σκια του Μπόρχες κι ο ήσκιος του Αχιλλέα (του Κ. Χ. Λουκόπουλου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ