Θεατρικά Άπαντα Μποστ παρουσίαση 16/11, Θέατρο Στοά)

0
59

Την Πέμπτη  16 Νοεμβρίου στις 20:00 θα παρουσιαστεί ο πρώτος από τους τρεις τόμους των Θεατρικών Απάντων του ΜΠΟΣΤ που εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο Ο Μωβ Σκίουρος όπου θα περιλαμβάνονται όλα τα θεατρικά κείμενα του σπουδαίου σα- τιρικού συγγραφέα, ακόμα και όσα δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ στη σκηνή. Η παρουσίαση θα γίνει στο θέατρο ΣΤΟΑ (Μπισκίνη 55 Ζωγράφου, 2107702830), ένα θέατρο με το οποίο συνδέθηκε ιδιαίτερα ο Μποστ γράφοντας τα δύο τελευ- ταία αριστουργήματά του, την ανεπανάληπτη Μήδεια και τον Ρωμαίο και Ιουλιέτα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για το έργο και τη ζωή του εκτός από τον οικο- δεσπότη Θανάση Παπαγεωργίου, σκηνοθέτη και ερμηνευτή όσων έργων του παρουσιάστηκαν από το Θέατρο Στοά και τον εκδότη Σπύρο Παπαϊωάννου, η ηθοποιός και εγγονή του Μποστ Θαλασσινή Βοσταντζόγλου, η ιστορικός τέχνης Λήδα Καζαντζάκη, ο διδάκτωρ θεατρολογίας,  ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Κυριακού, ο συγγραφέας Παναγιώτης Μέντης, ο συγγραφέας Δημήτρης   Παπαχρήστος και ο ιστορικός Ιάσων Χανδρινός.

Για την εκδήλωση επιλέχτηκε η παραμονή της 50ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σαν ελάχιστη τιμή στους δημοκρατικούς αγώνες και την πολιτική δράση του Μποστ.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι ηθοποιοί του Θεάτρου Στοά που έχουν ερμηνεύσει Μποστ Θανάσης Παπαγεωργίου, Παύλος Ορκόπουλος, Ευδοκία Σουβατζή, Εύα Καμινάρη, Ελευθερία Στεργίδου και η Χριστίνα Πλατανιώτη θα    απαγγείλουν και θα τραγουδήσουν αποσπάσματα από το θεατρικό και ποιητικό έργο του Μποστ.

Προηγούμενο άρθρο50 χρόνια Πολυτεχνείο (5): Τα ντοκιμαντέρ για την εξέγερση και η καθιέρωση της επετείου στη Μεταπολίτευση (της Έλλης Λεμονίδου)
Επόμενο άρθροΜια συζήτηση: Διασυνδέοντας την αγορά του βιβλίου (ΟΣΔΕΛΝΕΤ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ