Κυκλοφόρησε ο πολιτιστικός Επίλογος 2023

0
117
Ο Δντής Έκδοσης ΕΠΙΛΟΓΟΣ Τάκης Βλαστός με τον τιμώμενο Γιάννη Μάνο

Σε μια ζεστή και γεμάτη συγκίνηση ατμόσφαιρα, παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων του πολιτισμού, της πολιτικής και της ευρύτερης κοινωνικής ζωής του τόπου, ο «Επίλογος» παρουσίασε  χθες,  Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, την 32η έκδοσή του «Επίλογος 2023» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» τιμώντας παράλληλα τρεις σημαντικούς ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών: τον ηθοποιό – σκηνοθέτη και συγγραφέα κ. Γιώργο Αρμένη, τον ποιητή και συγγραφέα κ. Νάσο  Βαγενά και τον νομικό, σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας και πρώην πρόεδρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κ. Γιάννη Μάνο.

Η παρουσίαση της φετινής έκδοσης «Επίλογος 2023» έγινε από τον αρχισυντάκτη κ. Γιάννη Ν. Μπασκόζο, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στον χαρακτήρα του βιβλίου. 

 Στο δεύτερο και κυρίως μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις στους Γιώργο Αρμένη, Νάσο  Βαγενά και Γιάννη Μάνο, για την προσφορά τους στα Γράμματα και τις Τέχνες και προβλήθηκαν videos με χαρακτηριστικά αποσπάσματα για τη ζωή και το έργο τους.

 Τα βραβεία απονεμήθηκαν αντιστοίχως από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιάτη, τον φιλόλογο-κριτικό λογοτεχνίας Αριστοτέλη Σαΐνη και τον ομότιμο καθηγητή του Παν/μίου Αθηνών και πρώην υπουργό Αναστάση Γιαννίτση οι οποίοι εξήραν το έργο αλλά κυρίως τις προσωπικότητες των τιμηθέντων. 

 Ο Δημήτρης Μανιάτης μίλησε για τον σημαντικό ρόλο του Γιώργου Αρμένη και την αξιόλογη παρακαταθήκη του στο Ελληνικό Θέατρο.

Ο Αριστοτέλης Σαΐνης μιλώντας για τον Νάσο Βαγενά στάθηκε στην ιδιαίτερη σχέση του με τον Μπόρχες και την επίδρασή αυτού στο δοκιμιακό και ποιητικό του έργο και κατέληξε πως και ο ίδιος ο Βαγενάς επιδρά πλέον με το δικό του έργο στην ελληνική γραμματεία.

Τέλος, ο Αναστάσης Γιαννίτσης τόνισε πως από όποια θέση κι αν υπηρέτησε ο Γιάννης Μάνος προσέφερε τα μέγιστα στον πολιτισμό της χώρας, αναφέροντας και τη δημιουργία του MegaronPlus την περίοδο που ήταν πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Οι τιμώμενοι ευχαρίστησαν τον κόσμο που παραβρέθηκε και τους τίμησε και το κοινό ανταπέδωσε τα αισθήματα του με θερμά χειροκροτήματα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αττικής κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής κ. Νίκος Πιμπλής, βουλευτές όλων των κομμάτων αλλά και σημαντικοί  άνθρωποι των Γραμμάτων & των Τεχνών όπως οι :Φ. Κουβέλης, Ρέα Γαλανάκη, Αχ. Κυριακίδης, Τατ. Λύγαρη, Χάρ. Ρώμας, Πασχ. Τόνιος, Μ. Ραζή, Λ. Νταϊφά, Γ. Τσάμπρας, Γ. Μονεμβασίτης και πολλοί άλλοι .

 Τη βραδιά παρουσίασε και αυτή τη χρονιά ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Προηγούμενο άρθροΟι Αποσυνάγωγοι του Ογούζ Ατάϋ (της Χρύσας Σπυροπούλου)
Επόμενο άρθροΟι καλύτεροι και οι καλύτερες στο θέατρο για το 2023 (της Όλγας Σελλά)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ