Graphic Stories – Destinat10n 10o Διεθνές Συνέδριο-Φεστιβάλ

0
70

Graphic Stories – Destinat10n
10o Διεθνές Συνέδριο-Φεστιβάλ
Οπτικής Επικοινωνίας
Λευκωσία, 8-10|03|2024
Επετειακή Έκδοση: 10 χρόνια Graphic Stories
10 Χρόνια Καινοτομίας στη Σύγχρονη Επικοινωνία

Πρόγραμμα: www.graphicstoriescyprus.com/program

Μια Εκπληκτική Σύνθεση Εφαρμοσμένων Τεχνών & Τεχνολογικής Έκρηξης!

Το 10ο Διεθνές ConFest Graphic Stories σας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της οπτικής επικοινωνίας. Με ένα πλούσιο και καινοτόμο πρόγραμμα, αυτό το σημαντικό γεγονός αντανακλά την ποικιλομορφία και την υψηλή ποιότητα των καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Η ενθουσιασμός αυξάνεται καθώς ανακοινώνουμε τη συμμετοχή έντεκα εξαιρετικών δημιουργών στο επερχόμενο 10ο Διεθνές Συνέδριο-Φεστιβάλ Graphic Stories. Ανάμεσα στα διακεκριμένα ονόματα βρίσκονται οι Σάββας Χατζηχριστοφής, Στέφανος Καράγκος, Mane Tatulyan, Agnieszka Ziemiszewska, Χρίστος Νίκας, Αντρέας Άππιος, Mike Hajimichael, Σπύρος Δρακάτος, ΒαγγέληςΓέττος, Pericles Cheng και Παναγιώτα Μιχαήλ. Τα ποικίλα ταλέντα και οι καινοτόμες απόψεις τους υπόσχονται να εμπλουτίσουν αυτήν την επετειακή έκδοση, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια μοναδική και ενθαρρυντική εμπειρία στον κόσμο της οπτικής επικοινωνίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

9 Διαλέξεις [δια ζώσης & live streaming]: Οι ομιλητές μας θα εμβαθύνουν σε θέματα επίκαιρα που απασχολούν όλους μας, όπως: ο προβληματισμός για τις μετασχηματιστικές δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στην καλλιτεχνική δημιουργία, οι επιπτώσεις της μηχανοποίησης στον σχεδιασμό, τα video games, δυνατή προβολή στα social media, κ.ά..

5 Δημιουργικά Εργαστήρια [δια ζώσης]: Σενάρια για video games – από τον Σπύρο Δρακάτο, εξειδικευμένο εργαστήριο χρήσης τεχνητής νοημοσύνης – από τον Στέφανο Καράγκο, human library– από τον Βαγγέλη Γέττο & workshops για παιδιά: εμπειρία στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα [AR/VR] – από τον Περικλή Τσέγνκ και εικονογράφηση με θέμα τον «Προορισμό» – από την Παναγιώτα Μιχαήλ.

Διεθνείς Εκθέσεις Αφισών: Αναδρομική έκθεση αφισών, με τις καλύτερες αφίσες όλων των θεματικών εκθέσεων του Graphic Stories μέχρι σήμερα και επετειακή έκθεση αφισών, με θέμα “Destinat10n”, από εκλεκτούς καλεσμένους σχεδιαστές.

Ντοκιμαντέρ [δια ζώσης & live streaming]:

Προβολή ντοκιμαντέρ για την οπτική επικοινωνία. Το ντοκιμαντέρ για το Graphic Stories αναδεικνύει την επίδραση και τη σημασία του, στον κόσμο της οπτικής επικοινωνίας, τόσο της Κύπρου, αλλά και παγκόσμια. Μέσα από πρωτότυπες ιστορίες σημαντικών ανθρώπων του χώρου που άφησαν το στίγμα τους στο συνέδριο και την αναδεικνύουσα δύναμη των τέχνων, το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τη δέσμευση του Graphic Stories στην προώθηση της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της αναζήτησης νέων ορίων στον συναρπαστικό κόσμο του design και της τεχνολογίας.

Διαδραστικές Εγκαταστάσεις: Δημιουργία διαδραστικών εγκαταστάσεων με θέμα “Destinat10n” και εορτασμός της 10ετούς επετείου του Graphic Stories.

Live Performance: Ζήστε μια εξαιρετική ζωντανή παράσταση από τη σύγχρονη ομάδα χορού του London School of Ballet.

Music Session: Μια μουσική εμπειρία σε ήχους reggae από το μοναδικό DJ HajiMike.

Το Γενικό Πλαίσιο: Το Graphic Stories ConFest θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως και τις 10 Μαρτίου 2024, με διαλέξεις, εξειδικευμένα εργαστήρια, και παράλληλες δράσεις, ενώ οι εκθέσεις και οι διαδραστικές εγκαταστάσεις θα διαρκέσουν ένα μήνα. Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας της Κύπρου, στο ισόγειο της εφημερίδας “Πολίτης” και στο STEM Education Cyprus, στη Λευκωσία.

Συνδυάζοντας καινοτομία, νέες τεχνολογίες, γνώση και δημιουργικότητα, το 10ο ConFest Graphic Stories υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία που ξεπερνά τα όρια της οπτικής επικοινωνίας.

Λάβετε μέρος σε ένα ταξίδι που θα αναδείξει τον κόσμο της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας.

// Πληροφορίες: www.graphicstories.org //
// Πρόγραμμα: www.graphicstoriescyprus.com/program //

Διαλέξεις: Δυνατότητα παρακολούθησης: Δια Ζώσης & Online
Εργαστήρια: Δια Ζώσης [μόνο]

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΟ διάβολος δεν υπάρχει, του Χαμαγκούτσι (κινηματογραφική κριτική του Θόδωρου Σούμα)
Επόμενο άρθροΈνα προδρομικό νουάρ μυθιστόρημα (του Φίλιππου Φιλίππου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ