Διαγωνισμοί Συγγραφής Θεατρικού Έργου

0
1748

 

 Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, θέλοντας να συμβάλει στην ανάπτυξη της σύγχρονης νεοελληνικής δραματουργίας και στην ανάδειξη νέων θεατρικών συγγραφέων, προκηρύσσει για δεύτερη συνεχή χρονιά δύο διαγωνισμούς συγγραφής θεατρικών έργων:

  • Διαγωνισμό για τη συγγραφή πρωτότυπου θεατρικού έργου εμπνευσμένου από το όλον ή μέρος της τριλογίας του Στρατή Τσίρκα “Ακυβέρνητες Πολιτείες” (“Λέσχη”, “Αριάγνη” και “Νυχτερίδα”),
  • Διαγωνισμό για τη συγγραφή της θεατρικής μεταφοράς του μυθιστορήματος του Νίκου Μπακόλα “Καταπάτηση”.

 

OΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

1                Δεκτά θα γίνονται μόνον ανέκδοτα θεατρικά κείμενα, που δεν έχουν παρουσιαστεί από σκηνής και δεν έχουν γνωστοποιηθεί στο κοινό με οποιονδήποτε τρόπο. Τα υποβαλλόμενα κείμενα πρέπει να παραμείνουν ανέκδοτα, μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών. Σε αντίθετη περίπτωση, ο συγγραφέας παύει να θεωρείται υποψήφιος.

2                Τα έργα θα πρέπει να υποβληθούν δακτυλογραφημένα σε τρία (3) αντίτυπα, στο γραφείο Παραγωγής του Κ.Θ.Β.Ε. (κτίριο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, 8ος όροφος) ή να αποσταλούν ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Εθνικής Αμύνης 2, 54621 Θεσσαλονίκη με την ένδειξη: Για τον διαγωνισμό θεατρικού έργου

3                Τα έργα θα πρέπει να φέρουν ψευδώνυμο και να συνοδεύονται από κλειστό φάκελο, στον οποίο θα εσωκλείονται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση και στοιχεία επικοινωνίας του συγγραφέα. Στην εξωτερική όψη του φακέλου, όπως και στην πρώτη σελίδα κάθε αντιτύπου, θα πρέπει να αναγράφονται ο τίτλος του έργου, το θέμα (“Ακυβέρνητες Πολιτείες” ή “Καταπάτηση”) καθώς και το ψευδώνυμο του συγγραφέα.

4                Τα έργα θα πρέπει να υποβληθούν έως και την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, ενώ το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δεσμεύεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών έως τις 10 Ιουλίου 2015.

5                Τα έργα θα αξιολογηθούν από πενταμελή Κριτική Επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα ορισθούν από την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΚΘΒΕ. Η Επιτροπή δεν υποχρεούται να δημοσιεύσει κείμενο αξιολόγησης για κάθε υποβληθέν έργο, ενώ οι συμμετέχοντες αποδέχονται ανεπιφύλακτα την κρίση της Επιτροπής.

6                Για κάθε έναν από τους δύο προκηρυσσόμενους διαγωνισμούς, η Επιτροπή θα επιλέξει ένα κείμενο, το οποίο θα παρουσιαστεί σε σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, κατά την επόμενη θεατρική περίοδο 2015-2016.

 

Η Επιτροπή μπορεί, κατά την κρίση της, να μην επιλέξει κανένα κείμενο, ως άξιο παρουσίασης ή να απονείμει έπαινο, χωρίς να υπάρχει η υποχρέωση θεατρικής παρουσίασης του έργου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κυρία Αμαλία Κοντογιάννη στο Γραφείο Δραματολογίου του Κ.Θ.Β.Ε. E-mail: a.kondoyanni@ntng.gr

Προηγούμενο άρθροΤα φετινά γαλλικά βραβεία
Επόμενο άρθροΑνάγνωση: μια πνευματική διαδικασία;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ