Βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων 2021

0
1146

 

«Ένας από τους ανθεκτικότερους και εγκυρότερους θεσμούς της συγγραφικής κοινότητας», όπως τον χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τα λογοτεχνικά βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων απονεμήθηκαν χθες σε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη και ζωντανή εκδήλωση, στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η εκδήλωση άνοιξε με τους χαιρετισμούς της Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Υφυπουργού Πολιτισμού υπεύθυνου για τον Σύγχρονο Πολιτισμό κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη, παρέστη ο Γενικός Διευθυντής του ΟΣΔΕΛ κ. Γιωργανδρέας Ζάννος, ενώ παρέστησαν και χαιρέτισαν η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ κ. Νίκη Αραμπατζή και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Νίκος Κούκης. Η κ. Αραμπατζή χαιρέτισε τόσο εκ μέρους του ΟΠΑΝΔΑ, όσο και εκ μέρους του Δημάρχου Αθηναίων κΚώστα Μπακογιάννη.

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου χαιρέτισε με θέρμη «την απονομή των λογοτεχνικών βραβείων της Εταιρείας Συγγραφέων, που έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση του πνευματικού κόσμου της χώρας ως ένας από τους ανθεκτικότερους και εγκυρότερους θεσμούς της συγγραφικής κοινότητας», ενώ στον δικό του χαιρετισμό, ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γιατρομανωλάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η Εταιρεία, έχοντας συμπληρώσει 40 χρόνια ζωής, έχει προσφέρει πολλά στον χώρο των γραμμάτων». Επίσης, διαβεβαίωσε ότι «το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και διάλογο με το Προεδρείο της Εταιρείας και είναι εδώ για να στηρίξει με κάθε τρόπο τη μετάβαση σε μια νέα δυναμική πραγματικότητα».

Απονομή βραβείων ΒαρβέρηΚουμανταρέα και Διδώ Σωτηρίου

Το Βραβείο Βαρβέρη απένειμε ο Τίτος Πατρίκιος στον Σπύρο Γούλα για το βιβλίο του Τα περσινά τους βάζουν για καλά, εκδ. Πόλις. Ο Σπύρος Γούλας γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και εργάζεται ως προγραμματιστής.

Το Βραβείο Κουμανταρέα απένειμε η Ρέα Γαλανάκη στον Γιάννη Μπαλαμπανίδη για το βιβλίο του Largo, εκδ. Πόλις. Ο Γιάννης Μπαλαμπανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980.Είναι πολιτικός επιστήμονας και απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Τέλος, το Βραβείο Διδώ Σωτηρίου παρέλαβε εκ μέρους του Ιταλού Ελληνιστή και μεταφραστή Κρεσέντσιο Σαντζίλιο ο Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων κ. Ιωσήφ Βεντούρας. Για το έργο του διακεκριμένου Ελληνιστή μίλησε ο ποιητής Γιώργος Βέης. Ο Κρεσέντσιο Σαντζίλιο γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε κλασικές και νομικές σπουδές και εργάστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας. Εξέδωσε 39 βιβλία δοκιμίων και μεταφράσεων ελληνικής λογοτεχνίας στα ιταλικά και ιταλικής στα ελληνικά. Επίσης έχει στο ενεργητικό του περίπου 400 συνεργασίες με ιταλικά και ελληνικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, περιοδικά (μελέτες, μεταφράσεις και άρθρα).

http://www.authors.gr/members/view/crescenzio-sangiglio

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΜιχάλης Πιερής: φτιάχνοντας πλασματικό κι αληθινό της ποίησης τον κόσμο (της Έλλης Φιλοκύπρου )
Επόμενο άρθροΤο χάπι που καταστέλλει (της Βαρβάρας Ρούσσου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ