Τα Βραβεία Διηγήματος του Αναγνώστη στη γαλλική γλώσσα

0
438

 

O Αναγνώστης και οι εκδόσεις Le miel des anges είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι από την επόμενη χρονιά 2023, το Πρώτο Βραβείο Διηγήματος που θα απονέμεται στην διάρκεια της τελετής των Βραβείων του Αναγνώστη θα εκδίδεται στη γαλλική γλώσσα και θα κυκλοφορεί στο Παρίσι από τον εκδοτικό οίκο Le miel des anges.

 

Στις εκδόσεις Le miel des anges, που ιδρύθηκαν από τον Γάλλο συγγραφέα και μεταφραστή Μichel Volkovitch, μεταφράζονται και εκδίδονται αποκλειστικά και μόνο έργα Ελλήνων συγγραφέων. Στα εννέα χρόνια λειτουργίας τους έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 100 τίτλοι, όπου συμπεριλαμβάνονται συλλογές διηγημάτων, ποίηση, θέατρο. Τώρα αποφάσισαν να στηρίξουν τον θεσμό των βραβείων του περιοδικού «Αναγνώστης» στην κατηγορία του διηγήματος. Έτσι, προτίθενται να εκδίδουν κάθε χρόνο τη συλλογή διηγημάτων που θα βραβεύεται από το περιοδικό, σε μετάφραση του Michel Volkovitch και της Ελένης Ζέρβα, εμπλουτίζοντας τον κατάλογο διηγηματογράφων τους, ο οποίος περιλαμβάνει ήδη σημαντικούς συγγραφείς όπως ο Γιώργος Ιωάννου, ο Ηλίας Χ. Παπαδημητρακόπουλος, ο Δημήτρης Νόλλας, ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης, ο Αχιλλέας Κυριακίδης.

 

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, αποτέλεσμα του κύρους των Βραβείων του Αναγνώστη που θα αποτελέσει και κίνητρο για να αναλάβουν και άλλοι θεσμοί ή εκδοτικοί παράγοντες την μετάφραση βραβευμένων βιβλίων  συγγραφέων στο εξωτερικό.

 

 

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμιο αστυνομικό – 33 προτάσεις από τη Μ. Βρετανία, α΄ μέρος (του Μάρκου Κρητικού)
Επόμενο άρθροΈξι (6) λόγοι που απόλαυσα το “Μάζεψε το θάρρος σου, Ανδώ”( του Τριαντάφυλλου Κωτόπουλου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ