Ο Αναγνώστης στις «Μέρες Βιβλίου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 (11-15 Ιανουαρίου)

0
467

 

Οι «Μέρες Βιβλίου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα ολοκληρώνονται στις 15 Ιανουαρίου. Σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό περιοδικό για το Βιβλίο και τις Τέχνες oanagnostis.gr το Δεύτερο παρουσίασε και δώρισε περισσότερους από 200 νέους τίτλους βιβλίων, φιλοξένησε εκδότες, κριτικούς και φυσικά συγγραφείς και ποιητές και επιχείρησε να αναθερμάνει την αγάπη για το βιβλίο και την αναγνωστική απόλαυση.

Δείτε το πρόγραμμα της τελευταίας εβδομάδας του μεγάλου αφιερώματος του Δεύτερο στο Βιβλίο:

Ο Δημήτρης Μεϊδάνης στην #ΠρώτηΚαλημΕΡΑ, 06:00-08:00, ξεκινά με καινούριες κυκλοφορίες, δωροθεσίες και διαγωνισμούς.

Επίσης «Αγαπημένοι Έλληνες συγγραφείς μιλούν για το πρόσφατο βιβλίο τους». Αναλυτικά:

  • Δευτέρα 11 Ιανουαρίου η Μαριγώ Αλεξοπούλου μιλάει για την ποιητική της συλλογή «ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ»
  • Τρίτη 12 Ιανουαρίου η Μάρω Δούκα μας μιλάει για το μυθιστόρημα της  «Πύλη εισόδου»
  • Τετάρτη 13 Ιανουαρίου ο Στέφανος Δάνδολος μιλάει για το ιστορικό μυθιστόρημα «Φλόγα και άνεμος» (Κυβέλη – Γεώργιος Παπανδρέου)
  • Πέμπτη 14 Ιανουαρίου ο Ισίδωρος Ζουργός μιλάει για το μυθιστόρημα «Οι ρετσίνες του βασιλιά»
  • Παρασκευή 15 Ιανουαρίου ο Τίτος Πατρίκιος μιλάει για την ποιητική του συλλογή «Ο δρόμος και πάλι».

 

Στη συνέχεια η Μαρία Κοζάκου, στο Transistor, 8:00-10:00, επιμελήθηκε και παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο αστυνομικό βιβλίο.

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου συνομιλεί με τον κριτικό αστυνομικής λογοτεχνίας Μάρκο Κρητικό και τον συγγραφέα, μεταφραστή και σκηνοθέτη Ανδρέα Αποστολίδη.

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου φιλοξενεί τον δημοσιογράφο Κώστα Κυριακόπουλο και μιλάμε για τους πιο ενδιαφέροντες τίτλους της νουάρ λογοτεχνίας που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Τι έχει να μας πει για το αστυνομικό μυθιστόρημα ένας πολύπειρος αστυνομικός συντάκτης;

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου συζητά για το ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα με τον Γιάννη Ράγκο, μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αστυνομικών Συγγραφέων καθώς και με τον Κώστα Καλφόπουλο, συγγραφέα, μεταξύ άλλων και της κοινοπρακτικής νουβέλας «Ένα Φέρετρο για τη Σοφία».

 

Η Ελένη Γιαννοπούλου στην εκπομπή της «Άλλη μια μέρα» 10:00-12:00, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου συζητά με τον μελετητή και κριτικό νεοελληνικής λογοτεχνίας Αριστοτέλη Σαΐνη και με τον Θεόδωρο Βασιλόπουλο γνωστού βιβλιοπωλείου, για την επίδραση της πανδημίας στην αναγνωστική συμπεριφορά και τις πωλήσεις των βιβλίων.

Ενώ την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου μάς εμπνέει η Αθήνα. Ο Νίκος Βατόπουλος συνομιλεί με την Ελένη Γιαννοπούλου για το νέο βιβλίο του «Στο βάθος του αιώνα, ένα αφήγημα για την Αθήνα».

 

Ο Μιχάλης Γελασάκης και οι «Αδέσποτες Νότες», 12:00-14:00, στην «Ώρα του παιδιού»!

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου φιλοξενεί τη συγγραφέα και κριτικού παιδικού και εφηβικού βιβλίου Μαρίζα Ντεκάστρο και τη συγγραφέα Ελένη Σβορώνου, που επίσης γράφει για παιδιά και νέους. Πώς ξεχωρίζουμε ένα καλό βιβλίο για παιδιά;

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου ο Μιχάλης Γελασάκης θα απαντήσει στο ερώτημα αν υπάρχουν βιβλία για πολύ μικρά παιδιά με τη βοήθεια της Κατερίνας Φρουζάκη, υπεύθυνης της Παιδικής Βιβλιοθήκης Κηφισιάς Search, και του Αντώνη Παπαθεοδούλου, συγγραφέα παιδικών βιβλίων.

Την Παρασκευή 15, φιλοξενεί τον Γιάννη Μπασκόζο για μία συζήτηση – κλείσιμο των «Ημερών βιβλίου».

 

Η Βάνα Δαφέρου στην εκπομπή «Παντός Καιρού», 14:00 – 15:00, μας παροτρύνει: «Γράψε, Μπορείς!».

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, η Βάνα Δαφέρμου συνομιλεί με την Σοφίκα Ελευθερουδάκη για την πρωτοβουλία «Γράψε, Μπορείς!», που παρακινεί ανθρώπους απ’ όλη την Ελλάδα να καταγράφουν τις αναμνήσεις τους πριν αυτές χαθούν, κατά τις ημέρες του εγκλεισμού. Όταν η πανδημία γίνεται σύμμαχος της δημιουργίας.

Η  Έλενα Διάκου στο «Ημερολόγιο Καταστρώματος», 15:00 – 16:00, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου φιλοξενεί τη μεταφράστρια και κριτικό λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά και τη Μαρία Παπαδήμα που εισήγαγε τον Πεσόα στα ελληνικά γράμματα.

Ενώ την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, ώρα για «Λογοτεχνία και μουσική», σε μια συζήτηση με τον Παρασκευά Καρασούλο.

 

Ο Πάνος Χρυσοστόμου στην εκπομπή «Ροκ Συναναστροφές», 16:00 -17:00, μας ταξιδεύει «Από εδώ έως το σύμπαν». Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου ο Πάνος Χρυσοστόμου συνομιλεί για τη λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας με την Ελισάβετ Κοτζιά και τη συγγραφέα βιβλίων επιστημονικής φαντασίας Ιωάννα Μπουραζοπούλου.

 

Φυσικά, δεν ξεχνάμε ότι μέσα από τις σελίδες του Δεύτερου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όλη την εβδομάδα συνεχίζονται οι διαγωνισμοί και οι δωροθεσίες νέων τίτλων με την συνεργασία εκδοτικών οίκων.

 

Μέρες βιβλίου στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Ακούμε, διαβάζουμε και μοιραζόμαστε, γνωρίζουμε και δωρίζουμε.

_______________________________

Info

«Μέρες Βιβλίου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Δεύτερα 11 έως Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

#defteroprogramma #meresvivliou #ΜέρεςΒιβλίου

 

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: https://webradio.ert.gr/programma-deftero/

 

Προηγούμενο άρθροTessa Hadley: Η Θεά των Μικρών Πραγμάτων (της Αλεξάνδρας Σαμοθράκη)
Επόμενο άρθροΗ οδυνηρή ζωή μιας μεγάλης ποιήτριας (της Ιωάννας Αβραμίδου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ