Κράτα με, να σε κρατώ να διαβούμε τον…. κορονοϊο (της Αλεξάνδρας Σαμοθράκη)

0
369

 

της Αλεξάνδρας Σαμοθράκη

Οι νέες εξελίξεις με την υποχρεωτικότητα των εμβολίων γεννούν νέα πεδία μαχών ανάμεσα στα «πρόβατα» που έσπευσαν να εμβολιαστούν και τους «ψέκες» που αντιστέκονται στη συστημική υποδούλωση, τον Bill Gates, το 5G και λοιπές θεωρίες συνωμοσίας; Σωστό;

Λάθος. Η ρητορική περί «εμφυλίου» μεταξύ μορφωμένων, βολεμένων, συστημικών «προβάτων» και των περιθωριακών, εύπιστων, ηλιθίων «ψεκασμένων» θέτει το πρόβλημα σε λάθος βάση πόλωσης και όλους εμάς σε ασφυκτικά στερεότυπα.

Έχω φίλη που εμβολιάστηκε και είναι όντως ηλίθια- σε κάθε πρακτικό δίλημμα, θα βρει μια τρίτη, ακόμη χειρότερη επιλογή και θα την ακολουθήσει. Έχω φίλη που περνάει εφηβεία στα 40 της και αντιστέκεται στο σύστημα που επιβάλει τον εμβολιασμό- πρόκειται για το πιο μορφωμένο, ευφυές και (μέχρι πρότινος) λογικό άτομο που ξέρω:  είχε την υπομονή και την ακαδημαϊκή κατάρτιση να μελετήσει όλες τις έρευνες της Pfizer και την πνευματική οξύτητα να εστιάσει στις παρενέργειες από τις οποίες θέλει να προστατευτεί- και όλα αυτά θα ήταν υπέροχα, αν δεν το έκανε καπνίζοντας σα φουγάρο.

Οι άνθρωποι δεν είναι ορθολογικά όντα: ένας αντιεμβολιστής θα προτιμήσει να ενημερωθεί από έναν ανυπόγραφο λίβελο που διαστρεβλώνει την ερμηνεία των δεδομένων και μετά θα κρατάει ψηλά σαν φλάμπουρο αυτή την παρερμηνευμένη βερσιόν της αλήθειας που το επιτρέπει να νιώσει πως έχει δίκιο.  Ένας υπέρμαχος των εμβολιασμών θα σπεύσει να κοροϊδέψει τους αντιεμβολιαστές ή και με χαιρεκακία να τους τρίψει στη μούρη πως το 99% των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι, προσπαθώντας να πετύχει ένας θεός ξέρει τι.

Στη μια πλευρά υπάρχει συσσωρευμένος θυμός. Λογικό: τόσες θυσίες, οικονομικές, ψυχολογικές, τόσοι θάνατοι και οι ανεμβολίαστοι επιτρέπουν στον κορονοϊό να κυκλοφορεί και να μεταλλάσσεται από δική τους επιλογή.  Από την άλλη υπάρχει βαθιά ριζωμένος φόβος. Εξίσου λογικό: πρόκειται για πρωτόγνωρες καταστάσεις, νέες μεθόδους αντιμετώπισης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ρίχνουν λάδι στη φωτιά ακατάπαυστα.

Μπορεί ένας εξαγριωμένος να νουθετήσει έναν πανικόβλητο; Νομίζω πως όχι.

Αν είστε εμβολιασμένος, εξουδετερώστε το θυμό σας. Μπράβο σας, πήρατε μια απόφαση, δείξατε κοινωνική υπευθυνότητα, κάνατε το σώμα σας προπύργιο που σταματάει τον κορονοϊό (ναι και οι εμβολιασμένοι κολλάνε αλλά όχι βαριά καθώς μεταφέρουν πολύ χαμηλότερο ιικό φορτίο) και θα θέλατε φυσικά να κάνουν και οι άλλοι το ίδιο, γιατί αν το έκαναν, ο κορονοϊός απλά δεν θα υπήρχε. Έχετε εμπέσει όμως στο αμάρτημα της φιλαυτίας. (δυστυχώς δεν σκέφτονται όλοι όπως εσείς).  Σταματήστε να προσπαθήστε να πείσετε τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν με χρήση ειρωνείας, εξυπνακισμούς και αίσθημα ανωτερότητας. Μεταφράστε όλα τους τα αντιεπιχειρήματα με μια μόνο λέξη: «φοβάμαι». Μη θυμώνετε με κάποιον που φοβάται. Αν μπορείτε κάντε τον να νιώσει ασφαλής.

Αν είστε ανεμβολίαστος, θα έλεγα να εμβολιαστείτε. Αν φοβάστε τις άμεσες παρενέργειες είστε ζωντόβολα (σόρυ τελικά δεν είναι και εύκολα να χαλιναγωγήσω το θυμό). Είναι εξαιρετικά σπάνιες (1 ή 2 άτομα θα εμφανίσουν κάτι για κάθε 1.000.000 εμβόλια). Επίσης κάνετε χιλιάδες άλλα πολύ πιο επικίνδυνα πράγματα. Αν θέλετε να είστε εντάξει, κάντε μια λίστα με όσους ξέρετε που εμβολιάστηκαν και δεν έπαθαν τίποτε και με όσους έπαθαν κάτι. Προσοχή όμως: αν αυτός που έπαθε κάτι ήταν ο γνωστός  ενός φίλου ενός θείου σας, θα πρέπει να επεκτείνετε προς αυτή την κατεύθυνση και τη λίστα όσων γνωστών φίλων θείων σας εμβολιάστηκαν και δεν έπαθαν  τίποτε (το πιθανότερο είναι πώς θα σας τελειώσει το χαρτί). Αλλιώς θα πέσετε στο σφάλμα της υπερ-εστίασης, που το διαπράτtαμε κατά κόρον στα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα- ένας αδιάφορος γκόμενος έλεγε μια καλή κουβέντα και κρεμόμασταν από αυτήν εθελοτυφλώντας στα χίλια μύρια γεγονότα που καταδείκνυαν πως η σχέση δεν είχε μέλλον.

Αν φοβάστε τις μακροχρόνιες παρενέργειες ενημερωθείτε για τον τρόπο που λειτουργούν στο σώμα τα εμβόλια- μεταφέρουν ένα μήνυμα και μετά φεύγουν- είναι σα να φοβάστε ότι θα παραμείνετε βρεγμένοι το βράδυ αν κάνετε ντους το πρωί.

Αν φοβάστε ότι θα σας τσιπάρουν, θα γίνεται ο Magneto, θα σας διαφεντεύουν οι ερπετόμορφοι, προσπαθήστε να διπλοτσεκάρετε τις πηγές σας. Αν έχετε τη νοητική ικανότητα να πιστεύετε πως όταν παρακολουθείτε μια σειρά στο «νετφλιξ» αυτά που βλέπετε δεν είναι αλήθεια, εφαρμόστε την και όταν διαβάζετε κάτι στο «Μακελειό» ή την «Ελεύθερη Ώρα» ή το «resist-to- exist.gr».

Αν έχετε ενδοιασμούς ορμώμενοι εκ δεξιάς, σκεφτείτε πόσο ειρωνικό είναι όλοι οι πατριώτες που κάνουν καραμέλα το αρχαιοελληνικό πνεύμα, τον ηρωισμό των προγόνων και το ένδοξο ελληνικό παρελθόν να τερματίζουν τον παρτακισμό τους και να γίνονται «λαθρεπιβάτες ανοσίας» περιμένοντας να εμβολιαστούν όλοι οι άλλοι για να επιτευχθεί ανοσία αγέλης. Ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες δε θα το έκανε ποτέ αυτό. Μάλλον ο Εφιάλτης θα το έκανε. Είναι σα να εκθέτετε όλη τη φάλαγγα σε κίνδυνο επειδή αρνείστε να κρατήσετε την ασπίδα σας.

Αν είστε προβληματισμένος αρνητή εξ αριστεράς ορμώμενος, επίσης εντοπίστε την ειρωνεία: που πήγε ο αλτρουισμός σας και η αλληλεγγύη σας; Σκεφτείτε τον καρκινοπαθή συγγενή σας, έναν άγνωστο με αυτοάνοσο, μια ηλικιωμένη που φοβάται να πάει στο σούπερ μάρκετ, ένα αυτιστικό παιδί που δε μπορεί να φορέσει μάσκα. Εμβολιαστείτε, αν όχι για εσάς, για αυτούς που δε μπορούν να εμβολιαστούν ή που κινδυνεύουν από την επόμενη μετάλλαξη.  Πώς θα βγείτε μετά να κρίνετε τα κακώς κείμενα της κοινωνίας;  Καταδικάζετε το μελλοντικό έργο σας σε ex antes υποκρισία. Και αν την έχετε ακούσει Αντιγόνη και φαντασιώνεστε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ρόλο του Κρέοντα πρέπει να κάνετε το αυτονόητο και να αναρωτηθείτε μήπως τελικά ο Κρέοντας είστε εσείς.

Σε όποιο στρατόπεδο και να ανήκετε, σας την έφερα, δεν είμαστε σε κανένα στρατόπεδο. Είμαστε όλοι σε έναν βομβαρδισμένο καταυλισμό προσφύγων της παλαιας πραγματικότητας , όλοι με μετατραυματικό σύνδρομο που μας κάνει να τσακωνόμαστε με αγαπημένους μας.  Ελάτε να γυρίσουμε σπίτι.

Προηγούμενο άρθροΕπαναπροσδιορίζοντας το παρελθόν, το παράδειγμα της Octavia E. Butler (του Μάνου Κουμή)
Επόμενο άρθροΑστυνομική Βιβλιοθήκη #06 – 22 προτάσεις για το καλοκαίρι (του Μάρκου Κρητικού)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ