Επιστολή του “Αναγνώστη” προς την Εφημερίδα των Συντακτών

0
2273

 

Ο Αναγνώστης απέστειλε το προηγούμενο Σάββατο 4/7/2020 στην Εφημερίδα των Συντακτών επιστολή στην οποία αναφέρεται στο άρθρο του κ.Ντίνου Σιώτη, με τίτλο “Λογοκλόποι μας κυβερνούν”, το οποίο δημοσίευσε η εφημερίδα και το οποίο θίγει το περιοδικό, τον θεσμό των Βραβείων, τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής (εκ των οποίων τρεις αρθρογραφούν στην Εφ Συν) και τους αναγνώστες μας.

Η Εφημερίδα των Συντακτών επτά μέρες μετά δεν δημοσίευσε και  δεν απάντησε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο στην επιστολή μας.

Παρατίθεται η επιστολη

 

Προς την Εφημερίδα Συντακτών

 

Αξιότιμε Διευθυντά κ. Νικόλα Βουλέλη

Σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών (3/7/2020), με τίτλο “Λογοκλόποι μας κυβερνούν”, ο συνεργάτης σας κ. Ντίνος Σιώτης, μεταξύ πολλών άλλων, γράφει: “Λογοκλόπος βραβευμένη συγγραφέας είναι μέλος επιτροπής απονομής βραβείων περιοδικού”.  Ως γνωστόν το μοναδικό περιοδικό το οποίο “απονέμει βραβεία” είναι το ηλεκτρονικό περιοδικό “Ο Αναγνώστης- Περιοδικό για το Βιβλίο και τις Τέχνες”, συνέχεια του ιστορικού περιοδικού “Διαβάζω” του οποίου είμαι διευθυντής. Το ίδιο γνωστά είναι και τα μέλη της κριτικής επιτροπής (άλλωστε τρία από αυτά είναι συνεργάτες της εφημερίδας σας).

Ως εκ τούτου απαιτούμε από τον κ. Σιώτη να διευκρινίσει ποιο από τα μέλη της επιτροπής χαρακτηρίζει ως λογοκλόπο και βεβαίως να στηρίξει τον ισχυρισμό του με στοιχεία. Το ίδιο απαιτούμε από την εφημερίδα σας η οποία προφανώς φέρει ευθύνη για τη δημοσίευση τέτοιων απαράδεκτων λασπολογιών. Είναι προφανές ότι το δημοσίευμα αυτό πλήττει το κύρος του περιοδικού, τα μέλη της Επιτροπής, τα μέλη του Δ.Σ. , τον θεσμό των Βραβείων μας και τους χιλιάδες αναγνώστες του.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας.

Για τον Αναγνώστη

Γιάννης Ν.Μπασκόζος

Διευθυντής

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο9+3 αστυνομικά για το καλοκαίρι (του Μάρκου Κρητικού)
Επόμενο άρθροΒιβλιοφάγοι ιστοριών που τρώγονται: Πες-πες Μία ιστορία (της Αγγελικής Γιαννικοπούλου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ