Ο Ανδρέας Καρκαβίτσας και η εποχή του – Συνέδριο για τα 100 χρόνια από το θάνατό του

0
598

Την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει το Διεθνές Συνέδριο « Ο Ανδρέας Καρκαβίτσας και η εποχή του. Λογοτεχνία, Γλώσσα, Πολιτική» που θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρα πόλη του μεγάλου λογοτέχνη, τα Λεχαινά, 2-6 Νοεμβρίου 2022 με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από το θάνατό του, για να τιμηθεί το έργο του που σημάδεψε το τέλος του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα.

Το συνέδριο που πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της  Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, οργανώνεται από τον Όμιλο Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Οι εργασίες του θα ανοίξουν το απόγευμα της Τετάρτης 2-11-2022 στις 17.00 μ.μ  με την ομιλία του κ. Χρήστου Χατζηιωσήφ, Ομότιμου Καθηγητή Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης  που θα εξετάσει το ιστορικό και πολιτισμικό περίγραμμα της εποχής του Ανδρέα Καρκαβίτσα.

Από την Πέμπτη 3-11 έως και το Σάββατο 5-11-2022 οι εργασίες του συνεδρίου  θα συνεχιστούν με πρωινές και απογευματινές συνεδρίες  που αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον  καθώς  στην διάρκειά τους  53 εισηγητές  όχι μόνο από το χώρο των φιλολογικών σπουδών αλλά και ιστορικοί, κοινωνιολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες, συγγραφείς ,δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες θα καταθέσουν τον προβληματισμό τους  γύρω από τις 8  θεματικές ενότητές του.  Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής  6-11-2022  με την πραγματοποίηση συζήτησης στρογγυλής  τραπέζης , όπου θα γίνει η αποτίμηση των εργασιών  του  και θα παρουσιαστούν τα τελικά συμπεράσματα.

Δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα Ομιλιών και Εκδηλώσεων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμιο αστυνομικό – 33 προτάσεις από τη Μ. Βρετανία, β΄ μέρος (του Μάρκου Κρητικού)
Επόμενο άρθροΑγωνιώδεις στοχασμοί για την τέχνη στον παρόντα χρόνο (του Σάββα Στρούμπου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ