Λογοτεχνικός τουρισμός με τον Γιάννη Μακριδάκη

0
1260
Ο συγγραφέας Γιάννης Μακριδάκης που μένει και ενεργοποιείται μόνιμα στο νησί του, την Χίο, οργανώνει λογοτεχνικό τουρισμό σε Χίο και Ικαρία.
Πρόγραμμα δωρεάν λογοτεχνικών περιηγήσεων στη Χίο, με τον Γιάννη Μακριδακη, καλοκαίρι 2022:
4 Αυγούστου, ώρα 18.30 Λωβοκομειο με το βιβλίο Όλα για καλό
11 Αυγούστου, ώρα 18.30 Μερσινιδι, με το βιβλίο Η δεξιά τσέπη του ράσου
17 Αυγούστου, ώρα 18.30, Αγία Παρασκευή Καστέλο, με το βιβλίο Οι βάρδιες των πουλιών και κατόπιν μετάβαση στα Οθωμανικά λουτρά του Φρουρίου Χίου, όπου θα παρακολουθήσουμε την παράσταση των 4frontal, οι οποίοι με επιχορήγηση του ΥΠΠΟ για το πρόγραμμα Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμος διασκεύασαν το βιβλίο κ το παρουσιάζουν σε δύο παραστάσεις στη Χίο.
Από το Καστέλο θα κατευθυνθούμε προς το Φρούριο Χίου περπατώντας και περνώντας από τον προσφυγικό συνοικισμό Νοσοκομείου, την βασιλική του Αγίου Ισιδώρου, τα παλαιά βυρσοδεψεία και το ενάλιο τείχος του Φρουρίου σε μια προσπάθεια ανάδειξης μέρους της μεγάλης πολιτιστικής διαδρομής πόλης Χίου, που έχει εμπνευστεί και προτείνει ο συγγραφέας.
20 και 21 Αυγούστου, 18.00 Ροδώνας Βολισσού, παρασκευη χαρουπομελου, βεγγέρα στο περιβόλι κ συζήτηση για το βιβλίο Τα απόνερα της Σοφίας.
25 Αυγούστου, ώρα 18.30 Φρούριο Χίου με το βιβλίο Ήλιος με δοντια
Για διευκρινίσεις κ πληροφοριες επικοινωνήστε viber 6977000744

https://www.facebook.com/109387535015597/posts/140902455197438/

Στην Ικαρία
Ομαδικό εργαστήριο λογοτεχνικής γραφής στα Θέρμα Ικαρίας 16-22 Σεπτ
Εργαστήριο λογοτεχνικής αφήγησης – γραφής με τον Γιάννη Μακριδακη στην Ικαρία
16-21 Σεπτεμβρίου 2022
Στα μαγευτικά Θέρμα της Ικαρίας, στο υπέροχο περιβάλλον της πανσιόν Αγριόλυκος θα συναντηθούμε για μια εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, να μιλήσουμε περί της τέχνης της συγγραφής και να παράξουμε μικρά λογοτεχνικά κείμενα.
Το εργαστήριο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 16 Σεπτ και θα ολοκληρωθεί την Τεταρτη 21 Σεπτ. με καθημερινές 4ωρες συνεδρίες στον κήπο του Αγριολυκου. Στις 17 Σεπτ., μετά την πρωινή συνεδρία θα συμμετάσχουμε στο ημερήσιο πανηγύρι της Αγίας Σοφίας κάτω από τα πλατάνια στο Μονοκαμπι, ενώ στις 20 Σεπτ. θα έχουμε ελεύθερη μέρα για βόλτα ή για γράψιμο.
Η διαμονή θα γίνει σε μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια της πανσιόν, θα περιλαμβάνει πρωινό κ γεύμα.
Πληροφορίες στο τηλ-viber 6977000744
Ατομικά εργαστήρια λογοτεχνικής γραφής στη Χιο αλλα κ λογοτεχνικές περιηγήσεις ή διακοπές  :
Ο συγγραφέας Γιάννης Μακριδακης δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες κ αναγνώστριές του να περάσουν ξεχωριστές καλοκαιρινές διακοπές στη Βολισσό της Χιου, σε μονοκατοικία που βρίσκεται μέσα στα περιβόλια, 300μ από την παραλία Μαγεμένα και ακριβώς δίπλα στο κτήμα Ροδωνα, όπου ζει μόνιμα ο ίδιος κ καλλιεργεί τη γη.
Ξεχωριστές καλοκαιρινές διακοπές, με αγνά λαχανικά από τον μπαξέ του, με λογοτεχνικές συζητήσεις στην αυλή του και περιπλανήσεις σε σημεία του νησιού που ενέπνευσαν τά έργα του.
Πληροφορίες στο μεηλ :
akridaki@gmail.com και στο viber:6977000744
και εδώ:
Προηγούμενο άρθροΒραβεία Αναγνώστη 2022, Φωτογραφίες πριν και μετά (του Σπύρου Κατωπόδη)
Επόμενο άρθροΙατρική, Διαφωτισμός και Επανάσταση: Μικροϊστορίες μιας διαδρομής (του Κωνσταντίνου Ηροδότου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ