Οι «Βιβλίων Τόποι» στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

1
366

 

Οι “Βιβλίων τόποι”, η κίνηση αυτή που έχει στόχο να γνωστοποιήσει στο ευρύτερο κοινό τις Βιβλιοθήκες στην Ελλάδα και να τους δείξει τους θησαυρούς που μπορούν να γνωρίσουν προτείνει ακόμα μία περιήγηση, αυτή τη φορά σε μια Μουσική Βιβλιοθήκη. Έτσι το Σάββατο 31 Ιανουαρίου οι «Βιβλίων Τόποι» σας καλούν στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής .

Η επίσκεψη στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη είναι η δεύτερη επίσκεψη-ξενάγηση σε βιβλιοθήκες της Αθήνας που διοργανώνουν οι «Βιβλίων Τόποι». Η δράση είναι μια πρωτοβουλία της φιλολόγου και δημοσιογράφου του βιβλίου Λαμπρινής Κουζέλη. Σκοπός είναι η γνωριμία του κοινού με μία βιβλιοθήκη κάθε μήνα, με το κτίριό της, τις συλλογές της, την ιστορία της, τις υπηρεσίες της. Η αρχή γίνεται με τις μεγάλες γενικές και ειδικές ερευνητικές βιβλιοθήκες: Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», Βιβλιοθήκη της Βουλής, Επιστημονική και Τεχνολογική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Οικονομική Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος, Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας Αθηνών. Οι επισκέψεις ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2014 από την Εθνική Βιβλιοθήκη.

Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη (ΜΜΒ) εγκαινιάστηκε το 1997 και τον Φεβρουάριο του 2015 θα συμπληρώσει 18 χρόνια λειτουργίας. Συστάθηκε το 1995 από τον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής, βάσει μιας μεγάλης δωρεάς του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη, με σκοπό «να προσφέρει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επιστημονική πληροφόρηση σχετικά με τη μουσική και τις υπόλοιπες τέχνες, που να ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα».

Στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» η διευθύντριά της Στεφανία Μεράκου και το προσωπικό της βιβλιοθήκης θα ξεναγήσουν τα μέλη της ομάδας στους χώρους της βιβλιοθήκης ενώ εξασφαλίστηκε άδεια και για επίσκεψη στα συνήθως απρόσιτα στο κοινό βιβλιοστάσια και αρχειοστάσια της βιβλιοθήκης. Η ξενάγηση θα γίνει στις 11.00 π.μ. Είσοδος ελεύθερη κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στο e-mail: vivlion.topoi@yahoo.gr

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ απελπισία τελειώνει σύντομα…
Επόμενο άρθροΚαι τώρα δεν είναι αργά

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Οι “Βιβλίων τόποι”, η κίνηση αυτή που έχει στόχο να γνωστοποιήσει στο ευρύτερο κοινό τις Βιβλιοθήκες στην Ελλάδα και να τους δείξει τους θησαυρούς που μπορούν να γνωρίσουν προτείνει ακόμα μία περιήγηση, αυτή τη φορά σε μια Μουσική Βιβλιοθήκη.  […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ