Εξήντα αστυνομικά μυστήρια με 100 λέξεις το καθένα (Τρίτη, Public, 8.30μμ)

0
474

 

Εξήντα συγγραφείς αστυνομικών ιστοριών σε ένα διαγωνισμό μυστηρίου αύριο Τρίτη στις 8.30μμ στο Public Συντάγματος. Ο κάθε συγγραφέας θα διαβάσει ένα ανέκδοτο κείμενο- μια ιστορία που πρέπει να χωρέσει σε 100 (εκατό) λέξεις μόνον!   Η ιδέα ενθουσίασε τους περισσότερους και ήδη έχουν στείλει τα κείμενά τους. Έτσι αύριο περιμένουμε να τους δούμε στο καφέ του Public  να τα διαβάζουν.

Το καφέ θα έχει “ντυθεί” αναλόγως, το κλίμα, μουσική, εικόνες, ποτά και άλλα θα παραπέμπουν στα μυθιστορήματα μυστηρίου.

Στη διοργάνωση που ξεκίνησε από το Public  συμμετέχει ο Αναγνώστης αλλά και η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας – ΕΛΣΑΛ  όπως και το περιοδικό που ασχολείται θεωρητικά με το είδος ΠΟΛΑΡ.

Ειδικότερα ο Αναγνώστης θα είναι ο οικοδεσπότης του πάρτυ όπου  εξήντα περίπου έλληνες εκπρόσωποι της αστυνομικής λογοτεχνίας θα μοιραστούν μαζί με το κοινό μια στιγμή αγωνίας με μόλις 100 λέξεις. Συντονιστής σε αυτή τη μεγάλη γιορτή θα είναι ο διευθυντής του περιοδικού  Γιάννης Μπασκόζος,  Το soundtrack της βραδιάς θα το επιμεληθεί ο Σάκης Τσιτομενέας. Χορηγός επικοινωνίας En Lefko. Χορηγός Johnny Walker.

Το πάρτυ είναι η κατάληξη ενός μήνα εκδηλώσεων για την αστυνομική λογοτεχνία που οργάνωσαν τα βιβλιοπωλεία Public σε πέντε πόλεις.

Η  αρχή έγινε  στο Public Σερρών, την 1η Νοεμβρίου, στις 19:00 σε μια βραδιά γεμάτη ανατροπές. Οι συγγραφείς πουσυμμετείχαν ήταν οι: Γρηγόρης Αζαριάδης, Ειρήνη Βαρδάκη, Βαγγέλης Γιαννίσης, Αντώνης Γκόλτσος, Δημήτρης Σίμος. Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Bell, Διόπτρα, Μεταίχμιο.

Η συνέχεια δόθηκε σε ένα εορταστικό διήμερο της αστυνομικής λογοτεχνίας στο Public Βόλου. Στις 15 Νοεμβρίου στις 19:00 συμμετείχαν οι: Ευτυχία Γιαννάκη, Πάνος Ιωαννίδης, Δημήτρης Μαμαλούκας και Κώστας Μουζουράκης. Στις 16 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι η εκδήλωση στο Public Βόλου ήταν αφιερωμένη στους μικρούς φίλους και στην Παιδική Αστυνομική Λογοτεχνία με τα αστυνομικά βιβλία της Ευτυχίας Γιαννάκη. Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ίκαρος, Καστανιώτη, Κέδρος.

Ακολούθησε η Θεσσαλονίκη στο Public Τσιμισκή στις 19:00 με τους συγγραφείς : Ανδρέας Αποστολίδης, Πέτρος Μαρτινίδης, Γιάννης Ράγκος.   Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Άγρα, Νεφέλη, Καστανιώτη.

 

Λοιπόν, Πάρτι Αστυνομικής Λογοτεχνίας!  19 Νοεμβρίου 2019, 20.30 στο Public 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΡεζινάλντ Μπλανσέ, Χρονογραφήματα της κρίσης (του Παναγιώτη Βλάχου)
Επόμενο άρθροΑνθολογώντας τους κριτικούς (του Θανάση Αγάθου )

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ