Ο Αναγνώστης στο Φεστιβάλ Φιλίππων- Ο Σεφέρης κατά μόνας

0
370

 

Όλα έτοιμα σήμερα για την εκδήλωση του Αναγνώστη στο Φεστιβάλ Φιλίππων, στις 9μμ στην ατμοσφαιρική αυλή της Παλιάς Μουσικής στην παλιά πόλη της Καβάλας. Χθες το πρωί οι συντελεστές είδαν τον χώρο και με τη βοήθεια του Αργύρη Μπακιρτζή κανόνισαν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Ο τίτλος της εκδήλωσης – παράστασης  του Αναγνώστη είναι: « Ο Σεφέρης κατά μόνας- προσωπικές εξομολογήσεις», όπου ποιητές και πεζογράφοι θα εξομολογηθούν  την προσωπική τους εμπειρία επαφής με το έργο και την προσωπικότητα του ποιητή. Ποια ήταν η πρώτη στιγμή γνωριμίας με το έργο του, τις αντιρρήσεις τους, την απομάκρυνση και την εκ νέου επαφή, το νόημα που έδιναν τότε και που δίνει τώρα ο καθένας προσωπικά στην ποίηση του Γιώργου Σεφέρη. Τα κείμενα δεν είναι φιλολογικά αλλά συναισθηματικά, χιουμοριστικά, εμπειρικά. Προσωπικές εμπειρίες που μπορεί να εμπνεύσουν ή να προβληματίσουν.

Συμμετέχουν οι : Κυριακος Συφιλτζόγλου, Δημήτρης Πέτρου, Κοσμάς Χαρπαντίδης, Γεωργία Τριανταφυλλίδου, Αλέξανδρος Αραμπατζής, Θάνος Γώγος, Γιώργος Κασαπίδης, Σπύρος Γαλήνης. Τη μουσική επιμέλεια έχει ο συνθέτης  Δημήτρης Δοξάκης. Συντονίζει ο Γιάννης Μπασκόζος.

Η εκδήλωση κλείνει με τον Αργύρη Μπακιρτζή που παρουσιάζει την μελοποίηση  του στον «Ερωτικό λόγο» του Σεφέρη. Με  το συγκρότημά του Α. Μπακιρτζή εμφανίζονται τέσσερις μουσικοί  ενώ συμμετέχει h 15μελής Χορωδία “Προνόμιο” με μαέστρο τον Κώστα Κατιώνη.

Seferis (3)Ως γνωστόν τo ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο και τις τέχνες Ο Αναγνώστης  μετά από πρόταση του καλλιτεχνικού διευθυντή Θοδωρή Γκόνη συμμετέχει με τους «βόρειους»  φίλους του στο φετινό Φεστιβάλ Φιλίππων. Ο τίτλος του Φεστιβάλ «Γιώργος Σεφέρης – χορηγός αισιοδοξίας» ενέπνευσε ποιητές και πεζογράφους από τη Δράμα  και την Καβάλα για να παρουσιάσουν τη δική τους,  ιδιαίτερη σχέση με τον νομπελίστα ποιητή.

Προηγούμενο άρθροΘεοτόκης Ζερβός: Η ενεργός σιωπή (συνέντευξη στην Άννα Αφεντουλίδου)
Επόμενο άρθροO Σεφέρης στο Χαλήλ Μπέη Τζαμί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ