Περιπατητικό συνέδριο, μια δημιουργική συνάντηση που άνοιξε θέματα

0
571
Στο Έναστρον, συζήτηση για την πραγματικότητα

 

(φωτό: Σπύρος Κατωπόδης)

Έληξε χθες Σάββατο 30 Μαρτίου με μεγάλη επιτυχία το περιπατητικό συνέδριο που διεξήχθη σε τρία κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας.

Για επτά ώρες στα βιβλιοπωλεία επί λέξει, Free Thinking zone και Έναστρον, ασφυκτικά γεμάτα και τα τρία, νέοι συγγραφείς, φιλόλογοι, μέλη λεσχών ανάγνωσης και γενικότερα καλοί αναγνώστες παρακολούθησαν συζητήσεις με σφυγμό, ένταση, ενδιαφέρον.

Ακούστηκαν πολλές απόψεις μιας μεγάλης γκάμας με πρωταγωνιστές κυρίως τους νεότερους συγγραφείς, συγγραφείς που το κύριο έργο τους – ανεξαρτήτως ηλικίας- έχει εκδοθεί στον 21ο αιώνα.

Ήταν η πρώτη φορά που οι τόσοι πολλοί συγγραφείς μίλησαν μεταξύ τους και με το κοινό. Αν οι ποιητές έχουν καταφέρει να συσπειρωθούν γύρω από περιοδικά και μικρούς εκδοτικούς οίκους οι νεότεροι συγγραφείς είναι «μοναχικοί» λύκοι, όπως τονίστηκε.

Τέθηκαν πολλά θέματα σε δύο βασικές ομάδες: To περιεχόμενο, η θεματολογία, η μορφή, οι αισθητικές/ιδεολογικές και άλλες επιδράσεις, η σχέση με την πραγματικότητα από τη μια μεριά  και από την άλλη η πολιτιστική και εκδοτική πολιτική.

Το κοινό, πολλοί συγγραφείς σε αυτό, συμμετείχε ενεργά και ο διάλογος ακόμα και σε σύντομα χρονικά πλαίσια ανέδειξε πολλές εκκρεμότητες. Η κυριότερη : η ανάγκη ο συγγραφέας να μιλάει και να πάρει στα χέρια του την «υπόθεση βιβλίο».

 

Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ.

 

Ο Αναγνώστης ευχαριστεί έναν – έναν τους ομιλητές, τους συμμετέχοντες, τις δημοσιογράφους κυρίες Μικέλα Χαρτουλάρη, Τίνα Μανδηλαρά και Αλεξάνδρα Χαΐνη που λειτούργησαν δημιουργικά στον συντονισμό των συζητήσεων και φυσικά τα Βιβλιοπωλεία επί λέξει, Free Thinking Zone, Εναστρον που μας φιλοξένησαν.

Στο επί λέξει, Σάββατο, 10.30 πμ
Στο Έναστρον, συζήτηση με το κοινό

 

Στο Free Thinking Zone, συζήτηση για το μυθιστόρημα
Το team συζητητών έξωα από το Free Thinking Zone έτοιμοια να περπατήσουν έως τον επόμενο σταθμό συζήτησης, το Βιβλιοπωλείο Έναστρον.

Οι τρεις συντονίστριες Μικέλα Χαρτουλάρη, Αλεξάνδρα Χαΐνη και Τίνα Μανδηλαρά

Προηγούμενο άρθροΑρχίζει το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη, σήμερα Σάββατο, 30 Μαρτίου, σε 3 βιβλιοπωλεία
Επόμενο άρθροΦωτορεπορτάζ από το Περιπατητικό συνέδριο (φωτο:Σπύρος Κατωπόδης)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ