“Οι αόρατοι” σήμερα στο Μ.Κακογιάννης

0
21
Spread the love

Μια πρωτότυπη εκδήλωση-περφόρμανς θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, στις 7.30 το βράδυ, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπου θα παρουσιαστεί η συλλογή διηγημάτων «Οι Αόρατοι της Γης» στον χώρο όπου είναι σε εξέλιξη η ομότιτλη έκθεση της Σμαρώς Τζενανίδου.

Οκτώ, από τους δεκαπέντε, συγγραφείς που συμμετέχουν στην έκδοση, θα διαβάσουν αποσπάσματα από τα κείμενα τους, μπροστά στον πίνακα της Τζενανίδου που τους έδωσε την έμπνευση!

Πρόκειται για διηγήματα και ζωγραφικά έργα που συνδιαλέγονται, σε επιμέλεια Μηνά Βιντιάδη και Τασούλας Τσιλιμένη. Δεκαπέντε σημαντικοί πεζογράφοι έγραψαν ένα πρωτότυπο διήγημα, βασισμένοι σ’ ένα πίνακα της Τζενανίδου, που προλογίζει η Αρχαιολόγος – Ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού.

Στο βιβλίο συμμετέχουν οι συγγραφείς Έλενα Αρτζανίδου, Μηνάς Βιντιάδης, Σπύρος Κιοσσές, Κώστια Κοντολέων, Χλόη Κουτσουμπέλη, Ανδρέας Μήτσου, Γιάννης Μπασκόζος, Γιάννης Μπότσης, Ελισάβετ Παπαδοπούλου, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Ηρώ Σκάρου, Αλέξης Σταμάτης, Δημήτρης Στεφανάκης, Άρης Σφακιανάκης και Τασούλα Τσιλιμένη.

Προηγούμενο άρθροΓιατί λείπει η παιδική λογοτεχνία από τα Φεστιβάλ; (της Μαρίζας Ντεκάστρο)
Επόμενο άρθροΛεσβιακό Ημερολόγιο 2025

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ