Βιβλιογεωγραφία: Χαρτογραφώντας τις εκδηλώσεις για το βιβλίο

0
304

 

Μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα για το βιβλίο, με τον τίτλο «Βιβλιογεωγραφία», άνοιξε μόλις τα πανιά της και κυματοδρομεί στον ωκεανό του Διαδικτύου. Σε αντίθεση με άλλους ιστότοπους σχετικά με το βιβλίο, η Βιβλιογεωγραφία αποτελεί την πρώτη συστηματική χαρτογράφηση κάθε είδους εκδηλώσεων για το βιβλίο που πραγματοποιούνται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα.

Η πλατφόρμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Εργαστήριο Ιστορίας του Βιβλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με επιστημονική υπεύθυνη την καθηγήτρια Άννα Καρακατσούλη και είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς ενός και πλέον έτους.

Η ομάδα εργασίας αναζητά και συλλέγει σε καθημερινή βάση τις εκδηλώσεις βιβλίου κάθε είδους για παιδιά και για ενήλικες (βιβλιοπαρουσιάσεις, διαλέξεις, σεμινάρια και εργαστήρια, εκθέσεις βιβλίου, συνέδρια, συναντήσεις οργανωμένες από λέσχες ανάγνωσεις, θεατρικές παραστάσεις, ραδιοφωνικές εκπομπές, προβολές ταινιών που βασίζονται σε βιβλία κ.ά.) στο e-mail: bookgeog@gmail.com, όπου κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να αναζητήσει οποιαδήοπτε διευκρίνιση ή άλλη πληροφορία.

Παρότι η πλατφόρμα δεν διαθέτει ακόμη ικανό δυναμικό για την πλήρη κάλυψη των εκατοντάδων εκδηλώσεων βιβλίου που πραγματοποιούνται σε όλες τις ελληνικές πόλεις κάθε εβδομάδα, η μικρή και ενθουσιώδης ομάδα έργου της Βιβλιογεωγραφίας βάζει τα δυνατά της, έχοντας καταχωρίσει ήδη πάνω από 650 εκδηλώσεις και συνεχίζει απτόητη προσθέτοντας δεκάδες προσεχείς εκδηλώσεις σε εβδομαδιαία βάση, φωτίζοντας το ευρύ φάσμα της κουλτούρας βιβλίου και των συντελεστών της στη χώρα μας.

Όπως τονίζουν οι συντελεστές του, το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, τόσο για ενημερωτικούς όσο και για ερευνητικούς λόγους, εφόσον η Βιβλιογεωγραφία είναι η πρώτη ιστοσελίδα που παρέχει αποκλειστικά πληροφόρηση για τις εκδηλώσεις βιβλίου που πραγματοποιούνται στη χώρα μας, ενώ διαθέτει σελίδα και στο facebook.

Έτσι, η ομάδα της Βιβλιογεωγραφίας καλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες να αποστέλλουν τις εκδηλώσεις που οργανώνουν ή εκείνες στις οποίες συμμετέχουν, μαζί με τυχόν παρατηρήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση bookgeog@gmail.com

Προηγούμενο άρθροΗ μεγάλη αγαπημένη του Καμύ (του Ηλία Καφάογλου)
Επόμενο άρθροΑνδρομάχη, μια γυναίκα ζωντανό πένθος (του Μάριου Μώρου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ