Μνήμες γυναικών από την Χριστίνα Τασκασαπίδου (Μπάγκειον)

0
52
“Τι συμβαίνει όταν οι αθώες αναμνήσεις ενός νεαρού κοριτσιού συναντάνε στο δρόμο τους το έργο του Γιάννη Ρίτσου; Τι μπορεί να γεννηθεί όταν το θαύμα της αγνότητας διασταυρώνεται με την μητρική αγάπη; Δύο παράλληλες ιστορίες με κοινό παρονομαστή την πορεία δύο διαφορετικών μα και τόσο όμοιων γυναικών, της Γαλλίδας Lydie Dattas και της μικρής Ιφιγένειας. Οι δύο κοριτσίστικες φιγούρες, αφημένες σε ένα πηγαίο, οργασμικό συναίσθημα, ξεδιπλώνουν τα γεγονότα της παιδικής τους ηλικίας που  σημάδεψαν για πάντα τη ζωή τους. Ένα θεατρικό ταξίδι μνήμης και εξομολόγησης, μια κατάδυση στην εμπειρία της επαφής με το Θείο και τη μητρική θαλπωρή.”
Στη δραματουργία χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από τα έργα των Γιάννη Ρίτσου «Τεταρτη Διάσταση -Επιστροφη τής Ιφιγένειας》και της Lydie Dattas «Βιωμα Καλοσύνης》.
Επίσης θα προβληθεί η ταινία «Βιωμα Καλοσύνης/Experience of Goodness》της Ελένης Αλεξανδράκη/. Είναι μικρού μήκους  ταινία -προσευχή, η οποία  βασίζεται σε αποσπάσματα του βιβλίου της Lydie Dattas «L’Experience de bonte》, σε μετάφραση Σωτήρη Γουνελα.
Αναφέρεται στο προσωπικό βίωμα της Lydie Dattas, η οποία όταν ήταν τριών ετών, βίωσε μια πνευματική εμπειρία χάρη σε μια μοναχή που την περιέθαλψε όταν ήταν άρρωστη.
Η ταινία έχει εμπνευστεί από την παράσταση της Όλιας Λαζαρίδου που είχε δημιουργηθεί για την ενίσχυση των σκοπών της Μ.Α.Φ. “ΓΑΛΙΛΑΙΑ” το 2020.
Η ταινία προβλήθηκε:
Στο  φεστιβάλ Δράμας 2021.
Στο διαγωνιστικό μέρος  διεθνούς Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας 2021.
Στο “Αναγνωστικό της Γαλιλαίας”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας 2021.  (προβλήθηκε διαδικτυακά μόνο για 24 ώρες)
ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΆΣΤΑΣΗΣ
Σχεδιασμός – Ερμηνεία : Χριστίνα Τασκασαπιδου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μπλαθρας
Μουσική: Arvo Part
Φωτισμοί:Θωμάς Οικονομάκος
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Χριστοδούλου
Διάρκεια παράστασης 50
 λεπτά
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
5/12/19/26 Νοεμβρίου στις 20:00
Εισιτήρια:
10 ευρώ (κανονικό) | 8 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, ατέλειες ,παιδιά κάτω των 18 ετών.
Κρατήσεις: 6909161709
Μπάγκειον Ξενοδοχείο | Πλατεία Ομονοίας 18
Περιοχή Αθήνα
Προηγούμενο άρθροΙδιωτικές κατοικήσεις του δημοσίου χώρου: η περίπτωση της πλατείας Εξαρχείων (της Έφης Κατσουρού)
Επόμενο άρθροΈκτωρ Κακναβάτος: “Είμαι μεγάλος ποιητής!” (του Τέλη Σαμαντά)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ