Καλλιρρόη Μαρούδα : “Η γλώσσα της ζωγραφικής” (γκαλερί Contemporary Athens)

0
178
Στην γκαλερί Contemporary Athens παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της Καλλιρρόης Μαρούδα με τίτλο: “Η γλώσσα της ζωγραφικής”.

Η ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας της τέχνης της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΜΣΤ, Μελίτα Εμμανουήλ γράφει, μεταξύ των άλλων, στο κείμενο, το οποίο συνοδεύει τον κατάλογο της έκθεσης:

“Με τις νέες της δημιουργίες η Καλλιρρόη Μαρούδα φαίνεται σαν να συνεχίζει την εικαστική αφήγηση η οποία είχε ως αφετηρία την έκθεση των έργων της του 2022 με τον τίτλο ” Ένσαρκη εικόνα”. Τα γυναικεία μοντέλα τώρα γυμνά και ημίγυμνα παριστάνονται ήρεμα σε χώρους χωρίς έπιπλα και χωρίς διακοσμητικές ή άλλες λεπτομέρειες. Παρ΄όλα αυτά ο χώρος είναι εκεί, υπάρχει και διαμορφώνεται με έναν μαγικό τρόπο από την πινελιά της ζωγράφου. Εντυπωσιάζει ο μεγάλος πίνακας (2,50 Χ 1,50 μ.) που απεικονίζει το ολόσωμο-ημίγυμνο- πορτραίτο της ζωγράφου Καλλιόπης Ασαργιωτάκη, με την απλότητα της στάσης και την ευαίσθητη χρωματική επεξεργασία […].

Η Καλλιρρόη Μαρούδα μας προσφέρει το δικό της όραμα, το οποίο ακολουθεί και σύμφωνα με το οποίο πορεύεται. Μέσα στις μεγάλες διαστάσεις χάνεται και η ίδια, γιατί ζωγραφίζει πλέον με το σώμα και όχι μόνο με την άκρη του χεριού. Έτσι προσφέρει μια αντίληψη του όλου. Ζωγραφίζει δωμάτια, τα γνωρίσματα των οποίων αποδίδονται υπαινικτικά με τη βοήθεια των λεπτών αποχρώσεων. Τοποθετεί τα μοντέλα της στο κέντρο και τα παρουσιάζει με αφαίρεση, σε στάσεις απλές και καθημερινές. Ο ερωτισμός υπάρχει, χωρίς όμως να προκαλεί. […]”

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 25 Απριλίου, στις 19.00

Προηγούμενο άρθρο«Μισάνθρωπος» και «Πλαστελίνη»: η μάχη κειμένου και παράστασης (της Όλγας Σελλά)
Επόμενο άρθροΟι άνθρωποι που χάνονται στον κόσμο του Γιόζεφ Ροτ (της Δήμητρας Ρουμπούλα)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ