Anew, μια διακαλλιτεχνική πρόταση στο Κουκάκι

0
234

 

 

Έντεκα νεότεροι δημιουργοί, οι περισσότεροι πολλοί νέοι, γνωρίστηκαν κυρίως στις αίθουσες της ΑΣΚΤ και ανέπτυξαν ένα δημιουργικό διάλογο αργότερα μέσα από συνεχόμενες διαδικτυακές συζητήσεις.  Η γνωριμία των Irene Ragusini, Βούλα Κούκκου, Ναταλία Μαντά, Ευριπίδη Παπαδοπετράκη, Ξένια Παπαδοπούλου, Κατερίνα Σάρρα, Χριστίνα Σπανού, Ελένη Τσαμαδιά, Θάνο Φούντα και Σωτήρη Φωκέα, μαζί με τον Ηλία Παπαηλιάκη, προήλθε από κοινές ανησυχίες και ενδιαφέροντα, με αποτέλεσμα να επεκτείνουν τις σχέσεις τους σε μια εβδομαδιαία διαδικτυακή συνάντηση.Η απομόνωση, η περιρέρουσα σφικτή ατμόσφαιρα των τελευταίων μηνών, η ανάγκη έκφρασης σε “περίεργες” συνθήκες τους οδήγησε στην ανάγκη μιας συλλογικής έκφρασης.

Το τελικό αποτέλεσμα  υπό τον τίτλο “Anew” αποτυπώνει τις καλλιτεχνικές τομές που σχηματίστηκαν μεταξύ αυτών των 11 δημιουργών, μέσα στον καιρό της κοινωνικής αποξένωσης του Covid.

Για οκτώ μήνες, ένας άυλος χώρος δημιουργήθηκε, στον οποίο ανησυχίες και προβληματισμοί βρήκαν θέση να ειπωθούν σε πλαίσιο κατανόησης και σεβασμού. Ταυτόχρονα, η εποικοδομητική κριτική, ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων αποτέλεσαν, για τον καθένα ξεχωριστά, θεμέλια για επαναπροσδιορισμό, αναστοχασμό και γέννηση νέων ιδεών. Μέσα από την έκθεση «Anew», παρουσιάζεται ο απόηχος των καλλιτεχνικών αναζητήσεων ως συμπέρασμα των εικαστικών δεσμών αλλά και των συναισθηματικών σχέσεων που εδραιώθηκαν μεταξύ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, μέσα σε ένα εικονικό δωμάτιο συλλογικότητας και ενδυνάμωσης. Η έκθεση πραγματοποιείται στον καινούργιο artist-run χώρο στο Κουκάκι, KȮREN process space.

 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ: Ηλίας Παπαηλιάκης, Irene Ragusini, Βούλα Κούκκου, Ναταλία Μαντά, Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, Ξένια Παπαδοπούλου, Κατερίνα Σάρρα, Χριστίνα Σπανού, Ελένη Τσαμαδιά, Θάνος Φούντας, Σωτήρης Φωκέας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Φαίδρα Βασιλειάδου

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: 17/6, 12.00 – 22.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 18/6 – 17/7

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Τρίτη έως Παρασκευή 16:00 – 21:00 | Σάββατο 12.00 – 20.00

KȮREN process space: Ζαν Μωρεάς 10, 11741, Κουκάκι | 211 4202024 | koren.athens@gmail.com | @koren.athens

 

* Το KȮREN είναι ένας artist-run χώρος που εστιάζει στη διαδικασία ως σημείο αναφοράς, καλλιεργώντας το διάλογο μεταξύ διαφορετικών μορφών τέχνης, από τα εικαστικά έως το χορό. Βρίσκεται σε μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές της Αθήνας και λειτουργεί ως περιβάλλον συνάντησης ανθρώπων με πολύπλευρο ενδιαφέρον για τις σύγχρονες τέχνες. Ιδρύθηκε από την Irene Ragusini και τον Ευριπίδη Παπαδοπετράκη και αποτελεί κατά βάση το εργαστήριό τους, ενώ μέσα από εκθεσιακές παρουσιάσεις, workshops και συναφείς δράσεις, στοχεύει στο να συνδέσει άμεσα την εξέλιξη της δημιουργικής πρακτικής με το κοινό.

Προηγούμενο άρθροΟ Αίγαγρος και ο Φοίνιξ, Εμπειρίκος- Εγγονόπουλος (συνέδριο για τον υπερρεαλισμό)
Επόμενο άρθροΓια τον Ευριπίδη υπάρχουν μόνο ερωτήματα (γράφουν οι Εβίνα Σιστάκου-Αντώνης Ρεγκάκος)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ