Shakespeare? LOL!

0
108

Της Αλεξάνδρας Σαμοθράκη. (ανταπόκριση από Λονδίνο).

  • Στη  διαδικτυακή γλώσσα των παιδιών μετέφρασε αποσπάσματα από το Ρωμαίο και την Ιουλιέτα και τον Όλιβερ Τουίστ, η Claire Hardaker, λέκτορας Γλωσσολογίας στο πανεπιστήμιο του Lancaster. Χρησιμοποιώντας συντομογραφίες γνωστές πλέον στους περισσότερους όπως LOL, OMG αλλά και πιο προχωρημένες που ο μέσος γονιός χρειάζεται λεξικό για να καταλάβει, η Hardaker αναγνωρίζει, με το πόνημα της αυτό, τη συμβολή των παιδιών ως καινοτόμους που ανανεώνουν τη γλώσσα. Εν τω μεταξύ, το διαδικτιακό πόρταλ της Disney, Club Penguin, παρέχει ένα online λεξικό που απευθύνεται στους γονείς που δε μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν τα μηνύματα των παιδιών τους. Οι Έλληνες γονείς ας κάνουν υπομονή, προς το παρόν  το λεξικό αφορά μόνο την αγγλική.
  • Η γιγάντια αλυσίδα super market Tesco, μετά το σκάνδαλο με μπιφτέκια από κιμά αλόγου, έπεσε σε  ακόμη πιο ανατριχιαστικό ατόπημα διαθέτοντας από την ιστοσελίδα της ένα βιβλίο χρωματισμού τρόμου ως κατάλληλο για παιδιά 5-8 ετών. Το εν λόγω προϊόν με τον τίτλο ‘Colour me Good-Arrggghhhh!’ περιλαμβάνει σκίτσα από διάφορες διάσημες σκηνές κλασσικών θρίλερ όπως ‘Η Λάμψη’, το ‘Ψυχώ’, ‘τα Σαγόνια του Καρχαρία’ και τη ‘Μοιραία Έλξη’ και δίνει τη δυνατότητα να χρωματίσεις ‘εντόσθια που ξεπετάγονται’ και λοιπές βίαιες εικόνες. Το εντόπισε κατά λάθος ένας παππούλης αναζητώντας on-line κάποιο δώρο για τον επτάχρονο εγγονό του. Αναμενόμενα, το Tesco κατηγόρησε τον εκδότη ‘I Love Mel’ που με τη σειρά του κατηγόρησε το Tesco που το λάνσαρε ως κατάλληλο για παιδιά και στη συνέχεια απολογήθηκαν και οι δύο και το βιβλίο αποσύρθηκε από την ιστοσελίδα του Tesco.
  • Νέα διάσταση στην έννοια ‘σπάει ταμεία’ δίνει το μιούζικαλ ‘Miss Saigon’ που μόνο κατά την πρώτη μέρα της προπώλησης για το Μάιο του 2014 έκανε εισπράξεις 4.4 εκ λιρών, αφήνοντας πίσω το αντίστοιχο περσινό ρεκόρ του ‘Βιβλίου των Μορμόνων’ με 2.1 εκ.. Το μιούζικαλ αποτελεί μεταφορά της Μαντάμας Μπατερφλάι του Πουτσίνι στη Σαϊγκόν του 1975 και διηγείται την ιστορία της Βιετναμέζας Κιμ που ερωτεύεται τον στρατιώτη Κρις. Παρά το γεγονός ότι θεωρείται από τα πλέον πετυχημένα μιούζικαλ όλων των εποχών καθώς παιζόταν στο Λονδίνο για περίπου 10 χρόνια, ο παραγωγός του, Cameron Mackintosh,   δηλώνει πως ‘έχει πάθει νταμπλάς’ από το μέγεθος της ανταπόκρισης του κοινού.
Προηγούμενο άρθροΑλέξης Δημαράς, η νηφάλια φωνή
Επόμενο άρθρο“Παντού αλλά τώρα”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ