Των Νικόλα Σάπο – Αλεξάνδρας Σαμοθράκη (*)
Ιανουάριος
- Από τις εκδόσεις Κίχλη θα κυκλοφορήσει η νέα ποιητική συλλογή του Τίτου Πατρίκιου «Την βρίσκω με ποίηση». Πρόκειται μια κατάθεση ψυχής του αγαπημένου ποιητή, που ελπίζοντας να βοηθήσει και άλλους πάσχοντες αυτής της άγνωστης αλλά καθόλου σπάνιας διαταραχής, παραδέχεται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό πώς αυτοϊκανοποιείται απαγγέλοντας στίχους. Όλα ξεκίνησαν όταν στην εφηβεία του ανακάλυψε τυχαία ένα ερωτικό ποίημα του Πάμπλο Νερούδα. Έκτοτε δεν πικράθηκε ποτέ με την ποίηση ακόμη και όταν κάποιοι κριτικοί χαρακτήρισαν τα ποιήματα του «μεγάλες μαλακίες».
- Η Αμάντα Μιχαλοπούλου, μετά την Μεταμόρφωση της, μια παραλλαγή της «Μεταμόρφωσης» του Κάφκα, όπου ο Gregor Samsa, αντί για κατσαρίδα έχει γίνει γυναίκα στην οποία φυτρώνει ένα μαρτζαφλάρι, και αναζητά τις ερωτικές και όχι μόνο ισορροπίες της πέρα από το φύλο, το πάει ακόμη πιο μακριά με το «Κάφκα ο Πατέρας σου Ήταν Μόνο η Αρχή» όπου φορτώνει τον λατρεμένο συγγραφέα με όλα τα απωθημένα της woke κουλτούρας: ο/του/τον Φραντς Κάφκα είναι εκτός από Εβραίος, μαύρος, παραπληγικός, queer, vegan πρόσφυγας, βιασμένος από αποικιοκράτη κινηματογραφικό παραγωγό και ένα κοπάδι γλάρων που απειλούνται με εξαφάνιση, αλλεργικός στα φουντούκια και η μάνα του ήθελε να τον ξεφορτωθεί με έκτρωση που δεν πραγματοποίησε γιατί ζούσε στο Texas. Μαζί με το μυθιστόρημα ο Καστανιώτης θα δίνει δώρο και το λεξικό της «Πρωτοβουλίας για την Εξάλειψη των Κακόβουλων Εκφράσεων» που αντιπροτείνει woke εναλλακτικές στις καφρίλες που χρησιμοποιούμε (πχ δεν λέμε πλέον «τρελός» για να βοηθήσουμε όσους έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας αλλά «έκπληκτο άτομο», δε λέμε πια «γυναίκα» αλλά «άτομο με αιδοίο»). Πολύ θα ήθελα αυτό το τελευταίο να ήταν προϊόν της φαντασίας μου αλλά δυστυχώς είναι πόνημα του πανεπιστημίου του Stanford.
- Στην κοπή πίτας του Ευριπίδη δεν έχει φλουρί, λόγω περικοπών.
Φεβρουάριος
- Ο Γιώργος Βέης, συνθέτει και απαγγέλει στην Unesco ένα ποίημα για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Την επόμενη μέρα οι Άγγλοι μας επιστρέφουν μαζί με τα Ελγίνεια όλες τις μεταφράσεις των ποιητικών του συλλογών εκτός από αυτές στα κινέζικα που έχει διττό ρόλο και ως μενού στο εστιατόριο «Κόκκινος Δράκος» στην Chinatown του Λονδίνου.
- Το Διάστιχο ανεβάζει πρωτότυπη συνέντευξη της Μάρως Δούκα με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα για τη ζωή του Γκουσγκούνη με τίτλο «Να είχα, λέει, κάποια να μου ρουφήξει το Τρομπόνι». Η πρωτοτυπία της συνέντευξης έγκειται στο ότι δεν απάντησε ποτέ στις ερωτήσεις τους.
- Οι αντίποδες βγάζουν το προηγούμενο από το τελευταίο πριν από το πιο πρόσφατο μυθιστόρημα του Εντουάρ Λουί με τίτλο «Βαρέθηκα να με εκδίδουν οι αντίποδες».
Μάρτιος
- Ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες για τα κρατικά βραβεία και σε καμία κατηγορία δεν περιλαμβάνεται ο Χάρης Βλαβιανός. Ο ποιητής μηνύει την επιτροπή και υπό το φόβο μακράς δικαστικής διαμάχης, θεσπίζεται η κατηγορία Βραβείο Χάρη Βλαβιανού που θα απονέμεται στον ίδιο κάθε χρόνο.
- «Γράψε σαν….» σε επιμέλεια Μισέλ Φάις από τον Πατάκη, αποτελεί την μάταια προσπάθεια του δημοφιλούς συγγραφέα να αποσπάσει την προσοχή του πως το να ξεπατώνει τον Κάφκα δεν είναι αποκλειστικά δικό του προνόμιο καταφεύγοντας στο δεύτερο πράγμα στο οποίο είναι εξίσου καλός μετά τη συγγραφή. Σε καμιά περίπτωση αυτό δεν είναι η φωτογραφία, όπως νομίζει ο ίδιος, αλλά η στήριξη σε νέους δημιουργούς, μια ειλικρινή και σεμνή υποστήριξη που παρέχει διακριτικά εδώ και δεκαετίες. Σε αυτή τη συλλογή, ο Φάις αφιερώνει και από ένα κεφάλαιο σε διαφορετικές ασκήσεις γραφής.
Επι παραδείγματι στο κεφάλαιο «Μακελειό», ο ασκούμενος συγγραφέας πρέπει να προσπαθήσει να γράψει σαν τον Στέφανο Χίο. Αντιγράφω τις οδηγίες του Φάις : « Η μισαλλοδοξία είναι από τα πιο δύσκολα συναισθήματα να αποδοθούν πειστικά γραπτώς, μόνο αν μιμηθείτε τον Χίο θα μπορέσετε να αποδώσετε τον προσποιητά τυφλό (συγνώμη εννοώ με πρόβλημα όρασης) φανατισμό με απώτερο στόχο την αύξηση του τιράζ. Θυμηθείτε: Ο τίτλος δεν αρκεί να είναι γραμμένος με ΚΕΦΑΛΑΙΑ, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει λέξεις με 2 συνθετικά, το πρώτο κάτι που σας φαίνεται θετικό και το δεύτερο μια μεγάλη προσβολή πχ ΕΥΡΩ-ΠΟΡΝΗ, ΝΕΟ-ΛΕΡΑ, ΦΙΛΕΛΕ-ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ κτλ. Έχετε κατά νου πως όσο πιο ασήμαντη η είδηση τόσο πιο πολλά θαυμαστικά πρέπει να χρησιμοποιείτε. Πχ «Έσπασε τζαμαρία από σεισμό 1,2 ρίχτερ στο Μεγανήσι Λευκάδος!!!!!!!!!!!» και αντιστοίχως «Δεν παραιτείται ο ΕΥΡΩ-ΧΑΦΙΕΣ μετά το σκάνδαλο Predator» Μην ξεχάσετε, εκτός από τα κεφαλαία, να επαινείτε και τον εαυτό σας κατακρίνοντας τους άλλους με λέξεις με 2 συνθετικά. Π.χ «ΠΡΩΤΑ ΕΔΩ ΜΑΘΑΤΕ ΠΩΣ ΕΣΠΑΣΕ ΤΖΑΜΑΡΙΑ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ 1,2 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΛΕΥΚΑΔΟΣ, ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΥΡΩΧΑΦΙΕΔΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!»
Στο επόμενο κεφάλαιο «Τέλλογλου και ξερό ψωμί», ο μαθητευόμενος συγγραφέας καλείται να κάνει το αντίθετο- να υπάρχει είδηση αλλά να την τραβάει από τα αυτιά και να της κάνει botox με woke εκφράσεις.
Το αγαπημένο μου ήταν το «Τράπερ, bitches» όπου προτείνεται η συγγραφή στίχων τραπ. Αντιγράφω: « Η εγγενής νοσηρότητα της τραπ προκύπτει από την ad hoc παραδοχή ότι ειρωνικά πολεμά ένα σύστημα, επιδιώκοντας ως υπέρτατα αγαθά, ό,τι αυτό ακριβώς το σύστημα προωθεί. Ένας τράπερ ονειρεύεται να γαμεί πάνω σε ντάνες από 50ευρα και όπλα, το ίδιο ακριβώς δηλαδή πλάσαραν οι αμερικανικές ταινίες καπιταλιστικής προπαγάνδας από το 80 και μετά. Μόνο ένας πραγματικός μαέστρος της γραφής μπορεί να μιμηθεί τον τρόπο με τον οποίον οι τράπερ πουλάνε για μαγκιά την άγνοια τους. Πχ ο στίχος «στο κρεβάτι μου κοιμούνται στριπερς», μπορεί να ερμηνευτεί ως το απαύγασμα της καλοκαρδίας (τις πλήρωσε για να κοιμηθούν), είτε της μαλακίας/ανικανότητας ή ο στίχος «Νομίζουν πως τα βγάζω από τα drugs, bro, αλλά τα βγάζω από τα raps, bro» είναι ενδεικτικός πως τα βγάζει τυλίγοντας wraps γαλοπούλα/μαρούλι/ντομάτα στον Γρηγόρη.»
Απρίλιος
- Προκηρύσσονται εθνικές εκλογές για την 1η Απριλίου. Λόγω της ημερομηνίας κανείς δεν πιστεύει πως ξαναβγήκε ο Κούλης. Ο Ερντογάν κάνει 8 σφραγίσματα. Ρεκόρ Γκίνες για τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια και τον καθηγητή Νίκο Μουζέλη που προλαβαίνει να βγάλει μια κατατοπιστική μελέτη για την αλληλεξάρτηση των δυο αυτών φαινομένων μόλις 2 ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης.
- Το φάντασμα του Νίκου Καζαντζάκη σε έναν παροξυσμό εκδικητικότητας βγάζει στον Κέδρο ένα βιβλίο για την ερωτική ζωή του Βαγγέλη Ραπτόπουλου με τίτλο «Μυγιάγγιχτος». Οι οικολόγοι το καταχειροκροτούν δεδομένου ότι δεν θυσιάστηκαν πολλά δένδρα γι’ αυτή την έκδοση που αποτελείται από μια και μόνο σελίδα.
Μάιος
- Ο Γιάννης Πάσχος κάνει best seller το ανοιξιάτικο τεύχος του περιοδικού «Ψαρεύω/Κυνηγάω» με έξυπνες συμβουλές για ψάρεμα με καθετή αναλόγως με το είδος του ψαριού. Οι εκδόσεις Περισπωμένη επανεκδίδουν το ιχθυολόγιο του. Πρόκειται για το πρώτο τους βιβλίο στο μονοτονικό λόγω της κατακόρυφης αύξησης στην τιμή της μελάνης.
- Η Κατερίνα Μαλακατέ συνειδητοποιεί πως αν θέλει όντως να ανήκει στο ελληνικό λογοτεχνικό συνάφι πρέπει να αποποιηθεί το «τε» από το επίθετό της.
- Μετά την φοβερή επιτυχία του «Άνδρες χωρίς Άνδρες», ο Νίκος Δαββέτας βγάζει πάλι στον Πατάκη την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Συγγραφείς χωρίς Ταλέντο».
- Σκασμένος από το κακό του, ο Ηλίας Μαγκλίνης βγάζει και αυτός την δική του αποδομημένη αυτοβιογραφία «Έχω ξεχάσει όλα όσα είμαι» (Μεταίχμιο) στην οποία ένα ρακούν με προχωρημένο αλτσχάιμερ αποκτά στήλη στην Καθημερινή. Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, ο Σταύρος Ζουμπουλάκης ρίχνει την πρώτη του Χριστοπαναγία.
Ιούνιος
- Στα βραβεία του Αναγνώστη ο παρουσιαστής Κώστας Κουτσολέλος θυμάται πως πρέπει να κάνει ασκήσεις αυτοσχεδιασμού αναφέροντας ως καλύτερο μυθιστόρημα το «Εμμανουήλ και Αικατερίνη» της Ρέας Γαλανάκη. Η Κατερίνα Σχινά τρέχει στη σκηνή για να διορθώσει το λάθος, 15 Κρητικοί τραβάνε κουμπούρες κρατώντας όμηρο τη Μαρίζα Ντεκάστρο και έτσι το βραβείο παραμένει στα χέρια της Γαλανάκη. Ο Φώτης Δούσος και η Νεφέλη κάνουν μήνυση που καταλήγει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό όταν συνειδητοποιεί πως κανείς δεν θα μπορούσε να αντιγράψει την Λίστα του Λεπορέλο στην πραγματική ζωή αφού κανείς δεν την έχει διαβάσει.
- Ο Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης προτείνει να πυροβολούνται οι δημιουργοί μόλις συγγράψουν το αριστούργημα τους ώστε να προστατεύονται από μελλοντικούς ξεπεσμούς. Η πρόταση του γίνεται αποδεκτή με ενθουσιασμό αλλά δεν τίθεται ποτέ σε εφαρμογή και όχι επειδή η βία είναι άσχημο πράγμα.
- Ο Νίκος Μάντης αναγκάζεται να μετονομάσει όλα του τα έργα. «Οι Τυφλοί» γίνονται «Οι Άνθρωποι με Διαταραχή Όρασης», η «Άγρια Ακρόπολη» γίνεται «Η Αυτόχθονη Ακρόπολη»κτλ. Στο νέο του βιβλίο «Δεν Ήξερες Δεν Ρώταγες» αναρωτιέται μήπως δεν μας διαβάζουν στο εξωτερικό επειδή γράφουμε μαλακίες. Ένα μήνα αργότερα λαμβάνει επιστολή από τον Terry Eagleton με μόνο 2 λέξεις: «Μάντης είσαι;»
- Κάποιος χρησιμοποιεί το βιβλιονετ χωρίς να πάθει νευρικό κλονισμό.
Ιούλιος
- Μετά την αναπάντεχη επιτυχία του ανέκδοτου μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη, οι εκδόσεις Διόπτρα εκδίδουν ένα βιβλίο του, με ανέκδοτα. Όπως αναφέρουν στην παρουσίαση του νέου αυτού εκδοτικού εγχειρήματος, ο κρητικός συγγραφέας διακρίνονταν για το απαράμιλλο χιούμορ του μέσα από το οποίο θέτει ερωτήματα που διαρκώς κατατρέχουν τον άνθρωπο και ενώ όπως τονίζουν χαρακτηριστικά “το βιβλίο με τίτλο “Ο Ανυπόφορος” δεν αποτελεί απλώς μια πολύ μεγάλη λογοτεχνική στιγμή για τη χώρα μας αλλά και ένα πολιτιστικό γεγονός”.
- Άλλη μια εμπνευσμένη ανάρτηση από τις εκδόσεις Διόπτρα γίνεται viral στο διαδίκτυο επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά πόσο δυνατό είναι το τμήμα Marketing και socialmedia. Στον ενθουσιασμό βάζει τέλος ένα σχόλιο αναγνώστη: «Εκεί στη Διόπτρα κανένα εμπνευσμένο βιβλίο παίζει να βγάλετε;».
Αύγουστος
- Ευχαριστήρια επιστολή στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη στέλνει η Εστία με την οποία τον ανακηρύσσει σε επίτιμο πρόεδρο των εκδόσεων. Η αναφορά στη Μεγάλη Χίμαιρα του Καραγάτση στην τηλεοπτική σειρά Maestro, έστειλε τις εκδόσεις ξανά στα ευπώλητα. Παράλληλα του προτείνει κάποιους τίτλους για το δεύτερο κύκλο της σειράς και κυρίως τα βιβλία του Γιώργου Φαράκλα. “Κύριε Παπακαλιάτη κάντε το θαύμα σας να ξεπουλήσουμε το Γνωσιοθεωρία και μέθοδος στον Έγελο που τα αντίτυπά του γεμίζουν τρία κοντέινερ” γράφουν.
- Ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου εκπονεί μελέτη για την ποιότητα της νεοελληνικής λογοτεχνίας που απροσδόκητα χρησιμοποιείται ως business plan από τη Softex για την παραγωγή βιώσιμων χαρτιών υγείας.
- O Αλέξανδρος Ζωγραφάκης δηλητηριάζεται από τις αναθυμιάσεις των κριτικών του.
Σεπτέμβριος
- Ο Στέφανος Ξενάκης ετοιμάζει το νέο του βιβλίο και το προωθεί μέσα από εμφανίσεις του σε μεσημεριανές εκπομπές και TEDx. Όταν τον ρωτούν αν γράφει κάτι εκείνος απαντά με νόημα: “Ίσως”.
- Οι εκδόσεις Μελάνι πιέζουν τον Μάκη Μαλαφέκα να στείλει τη νέα περιπέτεια του Μάκη Κρόκου αλλά εκείνος ζητάει και άλλο χρόνο. Οι υπεύθυνοι των εκδόσεων κάνουν βήμα πίσω όταν τους εκβιάζει ότι θα γράψει το δεύτερο τόμο για τον Μάιλς Ντέιβις.
- Ο Νίκος Γκιώνης βγάζει ακόμα ένα βιβλίο γαλλικής κουλτούρας. Οι Γάλλοι συγγραφείς διαμαρτύρονται ότι δεν προλαβαίνουν να γράφουν τόσα πολλά βιβλία για να τα μεταφράζουν οι εκδόσεις Πόλις.
Οκτώβριος
- Οι εκδόσεις Opera στέλνουν τον Αχιλλέα Κυριακίδη στην Λατινική Αμερική να αναζητήσει απογόνους του Χούλιο Κορτάσαρ και να φτιάξει ένα βιβλίο με μαρτυρίες για τον συγγραφέα. Μετά από τρεις μήνες ο Αχιλλέας Κυριακίδης τηλεφωνεί στις εκδόσεις και ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η αποστολή του: Βρήκε λατινοαμερικάνο δεξί μπακ που θα γράψει ιστορία στον Ολυμπιακό.
- Ανακοινώνονται τα βραβεία Νόμπελ. Ο Αύγουστος Κορτώ γίνεται ο τρίτος Έλληνας συγγραφέας που λαμβάνει το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Στην ανακοίνωση του βραβείου αναφέρεται ότι για πρώτη φορά στην Ιστορία το Νόμπελ παραμένει για δεύτερη διαδοχική χρονιά στην ίδια χώρα. Η άμεση απάντηση – αποκάλυψη του Θανάση Χειμωνά στην ανάρτηση της επιτροπής ότι “Ρε @#$%@#%% της @$$%#% ο Πετράν είναι Έλληνας” δημιουργεί νέο σκάνδαλο για τις διαδικασίες. Ο Κορτώ που αρνείται να επιστρέψει το βραβείο Νόμπελ, αρχίζει και μιλάει στα γαλλικά με προφορά αγρινιώτικη και πετάει ανά δεύτερη φράση τη λέξη «κρουασάν». Νόμπελ Ιατρικής στην Αλεξάνδρα Σαμοθράκη για την προάσπιση της ψυχικής υγείας των συνανθρώπων της μέσω της αποχής της από την συγγραφή μυθιστορήματος. Τα βραβεία Νόμπελ καταργούνται.
Νοέμβριος
- Ο Αλέξης Ζήρας λέει μια καλή κουβέντα χωρίς να έχει πάθει εγκεφαλικό.
- Απηυδυσμένος από το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν διαβάζουν αλλά τρώνε, ο Χρήστος Χωμενίδης ανοίγει ψησταριά, «το Σοφό Παϊδάκι»
- Συλλαμβάνεται ο Γιώργος Θωμόπουλος, γνωστός υπάλληλος του βιβλιοπωλείου Πολιτεία στο Κέντρο της Αθήνας. Ένα μεσημέρι Τρίτης, αντιλαμβάνεται ότι έχει φωτογραφίσει όλους τους συγγραφείς που μιλούν και γράφουν ελληνικά και αποφασίζει να βγει με τη φωτογραφική του μηχανή στην Ακαδημίας. Χωρίς να ανάψει φλας, φωτογραφίζει έναν περαστικό που τον μηνύει επικαλούμενος το gdpr και το gntm.
Δεκέμβριος
- Οι εκδόσεις Μεταίχμιο εκδίδουν το αυτοβιογραφικό έργο της Άννας Μαρίας Λογοθέτη με τίτλο (4) 3 2 1. Προλογίζει ο Μιχάλης Ρακιντζής. Παράλληλα, έρχονται σε συμφωνία με τις εκδόσεις Ζαχαρόπουλος να μην έχουν παρουσία στο παζάρι του βιβλίου στην Κοτζιά και ο κόσμος αγοράζει από εκείνους τον Πολ Όστερ.
- Εμφανίζεται ο Κωστάκης Ανάν. Η μουτσούνα του κοσμεί το νέο του βιβλίο με τίτλο “Ξέρω ότι ψάχνεις εμένα και τις μέλισσες στο metabook”.
- Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Δημοσθένη Παπαμάρκου με τίτλο “Μπλιαχ”. Πρόκειται για ένα λογοτεχνικό οδοιπορικό στην “Ελλάδα παραπλεύρως των εθνικών οδών” που παρουσιάζεται κάθε ντοπιολαλιά με την οποία εκφράζεται η δυσαρέσκεια για οτιδήποτε άνοστο.
- Κλείνουν οι εκδόσεις Ψυχογιός μετά από δικαίωση αναγνώστη που είχε προσφύγει στη Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μετά από πολύχρονο δικαστικό αγώνα, το δικαστήριο αποφάσισε το κλείσιμο των εκδόσεων καθώς τον Ιανουάριο του 2012 είχε εκδώσει το βιβλίο του Γρηγόρη Αρναούτογλου.
- Οι εκδόσεις Athens Bookstore, μετά τα βιβλία των Μπάρακ και Μισελ Ομπάμα, κυκλοφορούν τα βιβλία “Είχα κερδίσει τον Ομπάμα σε ένα μονό” ενός παλιού συμμαθητή του πρώην προέδρου και της συννυφάδας της Μισέλ Ομπάμα με τίτλο “Αν ο Μπάρακ δεν έπεφτε με τα μούτρα στην αλλη”.
- Η Ελένη Γκίκα αναλαμβάνει τα ηνία του Αναγνώστη. Πρώτη κίνηση να κάνει ανακατεύθυνση του url στο Fractal. O Γιάννης Μπασκόζος αποσύρεται σε ένα χωριό της Αργολίδας και γράφει για την τοπική ιστοσελίδα diavaste re.org.
- Οι ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι στο μέσο των γιορτών καταργούν την απόδοση πνευματικών δικαιωμάτων στους συγγραφείς και τους αποδίδουν μελομακάρονα και πανετόνε μ.φ. (μετά φόρων).
[i] Ο Νικόλας Σάπο εκτός από μέντιουμ, είναι και συγγραφέας. Το τελευταίο του βιβλίο, Πλατεία Πιγκάλ κυκλοφορεί από το Πανοπτικόν. Η Αλεξάνδρα Σαμοθράκη είναι η πιο πορωμένη του θαυμάστρια και τον αντιγράφει ασύστολα.
Κλαίω! Καινούργιο συκώτι. Καλή χρόνια με χιούμορ, αυτογνωσία και θάρρος:)
Νομίζω ότι δε χρειάζεται πλέον συνέδριο για την ελληνική λογοτεχνία, αγαπητέ Αναγνώστη. Τα είπατε όλα.
Ο Σταύρος Ζουμπουλάκης ρίχνει την πρώτη του Χριστοπαναγία! Χαχαχαχαχαχαχα
Τέλειο!!! Ακόμα γελάω!
Εύστοχο, ευφυές & ξεκαρδιστικό!!!