E-Learning από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για δημιουργική γραφή

0
1190

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών πρωτοπορεί. Δημιούργησε και επεκτείνει την εξ αποστάσεως διδασκαλία σε διάφορα πεδία.  Ως γνωστόν το E-Learning του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) λειτουργεί με επιτυχία από το 2001 και παρέχει προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης που διασυνδέουν τη θεωρητική με την πρακτική γνώση αναπτύσσοντας κυρίως, την εφαρμοσμένη διάσταση των επιστημών στα αντίστοιχα επαγγελματικά πεδία. Μέχρι σήμερα, 17η χρονιά λειτουργίας των εξ αποστάσεως προγραμμάτων, το E-Learning του ΕΚΠΑ έχει  επιμορφώσει περισσότερα από 45.000 άτομα.

Όλα τα νέα προγράμματα που αναπτύσσονται, προσανατολίζονται στην παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων που είναι απόλυτα συνυφασμένες με τις εξελίξεις που θα κυριαρχήσουν στο μέλλον τόσο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε επίπεδο πρόβλεψης των εξελίξεων στην ελληνική οικονομία. Τα επαγγέλματα του μέλλοντος και οι ειδικότητες με προοπτική, αποτελούν τον βασικό άξονα γύρω από τον οποίο αναπτύσσονται και διατίθενται τα επιμορφωτικά προγράμματα από το ELearning του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σχετικά με τις προοπτικές των προγραμμάτων της δημιουργικής γραφής, αυτές είναι πολλές και αφορούν τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική βελτίωση. Σε προσωπικό επίπεδο, η δημιουργική γραφή συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του λόγου και, συνακόλουθα, της σκέψης, διότι απαιτεί πνευματική πειθαρχία και καθαρότητα ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει τη φαντασία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι με την ανάπτυξη της δεξιότητας αυτής μπορεί κανείς να διακρίνει δυνατότητες και προοπτικές εκεί όπου οι άλλοι δεν βλέπουν τίποτα, καθώς αντιμετωπίζει πράγματα και καταστάσεις υπό ένα ευρύτερο ορίζοντα. Τέλος, η δημιουργική γραφή βοηθάει στην ψυχολογική αποφόρτιση, γι’ αυτό και πλέον έχει εισαχθεί σε ορισμένες διαδικασίες ψυχοθεραπείας ως «θεραπευτική γραφή». Σε επαγγελματικό επίπεδο, η δημιουργική γραφή βοηθάει όποιον επιθυμεί να εργαστεί (ή εργάζεται) ως κειμενογράφος, επιμελητής κειμένων, σεναριογράφος (θέατρο, τηλεόραση, κινηματογράφος) ή και μεταφραστής.

Με γνώμονα τα παραπάνω έχουν αναπτυχθεί και διατίθενται από το E-Learning του ΕΚΠΑ αντίστοιχα επιμορφωτικά προγράμματα στον τομέα της δημιουργικής γραφής όπως :

Δημιουργική Ανάγνωση και Γραφή της Πεζογραφίας – Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη: Σταυροπούλου Ερασμία, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας, Τομέας Νεοελληνικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ

Δημιουργική Γραφή και ΑυτογνωσίαΑκαδημαϊκή Υπεύθυνη: Λάζου Άννα, Eπίκουρη Kαθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Δημιουργική Γραφή: Ολοκλήρωση Δημιουργικού Έργου – Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη: Λάζου Άννα, Eπίκουρη Kαθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Επιμέλεια και Διόρθωση Κειμένου – Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος: Παπαθωμάς Αμφιλόχιος, Καθηγητής Τμήματος Φιλολογίας

Κινηματογραφική Γραφή: Αφήγηση και Ύφος – Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη: Στεφανή Ευα
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ

Πρακτικές Ασκήσεις Δημιουργικής Γραφής – Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη: Σακελλίου Λιάνα, Καθηγήτρια Φιλοσοφικής Σχολής, Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η επιτυχής ολοκλήρωσή των προγραμμάτων οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Eπιμόρφωσης ή Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης και αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και απόφοιτοι Λυκείου με σχετική εργασιακή εμπειρία ή μη αναλόγως των απαιτήσεων κάθε προγράμματος. Σε όλα τα Προγράμματα απονέμονται βαθμοί ECVET (European Credit System for Vocational Education and Training), ενώ οι απόφοιτοι, μαζί με το πιστοποιητικό λαμβάνουν και Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού Europass.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εξ αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης από το E-Learning του ΕΚΠΑ στην κατεύθυνση της Δημιουργικής Γραφής, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα:

https://elearn.elke.uoa.gr/dimiourgiki-grafi

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2103689354 & 2103689381

Email: elearn-secretariat@elke.uoa.gr

 

Προηγούμενο άρθρο Η μυθιστορία της ζωής και η πορεία προς την ωρίμανση (της Ειρήνης Σταματοπούλου)
Επόμενο άρθροΔιαρκής Αποστασία και Παραβατικότητα στο Δον Χουλιάν του Χουάν Γκοϋτισόλο(του Ελευθέριου Μακεδόνα)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ