6 Μαρτίου: Παγκόσμια Μέρα Βιβλίου της UNESCO

0
261

 

Της Αλεξάνδρας Σαμοθράκη (Λονδίνο).

H πιτσιρικαρία έχει τη δική της Παγκόσμια Μέρα Βιβλίου και μάλιστα, για 17η συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα της UNESCO, στις 6 Μαρτίου (εντελώς ανεξάρτητη από την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου). Η πρωτοβουλία, στην οποία συμμετέχουν συνολικά πάνω από 100 χώρες με διάφορους τρόπους, συγκεκριμένα στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία εστιάζει στο να μάθει τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα δίνοντας τους την ευκαιρία να αποκτήσουν το δικό τους βιβλίο.

Υπό τη χορηγία των National Book Tokens, έχουν αποσταλεί ήδη 14 εκατομμύρια κουπόνια αξίας 1 στερλίνας σε κάθε νεαρό αναγνώστη κάτω από 18,  που στη συνέχεια μπορεί είτε να ανταλλάξει το κουπόνι με ένα από τα 8 προτεινόμενα ανά ηλικιακή κατηγορία βιβλία στα συμμετέχοντα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς του, είτε να επιλέξει οποιοδήποτε βιβλίο της αρεσκείας του και να λάβει ισόποση έκπτωση.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος Μαρτίου, οι βιβλιοπώλες ενθαρρύνονται να διοργανώσουν στους χώρους τους εκδηλώσεις και παρουσιάσεις, ενώ η ιστοσελίδα www.worldbookday.com είναι γεμάτη διαγωνισμούς , shelfie φωτογραφίες του προσωπικού και μαθητών στις τοπικές βιβλιοθήκες, κουΐζ σχετικά με τα προτεινόμενα βιβλία, παιχνίδια και ιδέες για πάρτι μασκέ με λογοτεχνικές εμπνεύσεις. Διάσημοι παιδικοί συγγραφείς όπως η Jacqueline Wilson εξηγούν πώς να φτιάξει κανείς το δικό του παραμύθι, εκδοτικοί οίκοι στέλνουν πιστοποιητικό φιλαναγνωσιάς ή μπλοκ ζωγραφικής σε όσους μαθητές διαβάζουν τα βιβλία τους ενώ διατίθενται δωρεάν προς εκτύπωση πακέτα βιβλιοφιλικών δραστηριοτήτων ανά ηλικία.

 

Προηγούμενο άρθροΜονόχειρας μασέρ
Επόμενο άρθροΕίναι ακριβό το βιβλίο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ