Όταν η ποίηση συναντά την ιστορία

0
1086

 

 

Πόσο η ποίηση αφουγκράζεται την ιστορία; Σε ποιο βαθμό μπορεί να εκφράσει το ανείπωτο που συνοδεύει την ιστορική εμπειρία; Παράλληλα, τι μπορεί η ιστοριογραφία να διδαχθεί από την ποίηση; Αυτά τα ερωτήματα, μεταξύ πολλών άλλων, επιδιώκει να θέσει η πρωτότυπη συνεύρεση ποιητών και ιστορικών που πραγματοποιείται το Σάββατο 19 Μαΐου, στις 7.00 μ.μ., στο Ιστορικό Αρχείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Σκουφά 45, Κολωνάκι).

Στην εκδήλωση με τίτλο «Ποίηση και Ιστορία», ποιήτριες και ποιητές θα διαβάσουν ποιήματά τους και θα συζητήσουν μεταξύ τους και με το κοινό για τη σχέση ποίησης και ιστορίας. Θα διαβάσουν ποιήματα, με αλφαβητική σειρά, οι:

Μιχάλης Γκανάς, Τάσος Καπερνάρος, Τασούλα Καραγεωργίου, Αλέξιος Μάινας, Παυλίνα Μάρβιν, Γιώργος Μαρκόπουλος, Φάνης Παπαγεωργίου, Γιάννης Πατίλης, Αλεξάνδρα Πλαστήρα, Σοφία Σακελλαρίου, Γιάννης Στίγκας, Αντώνης Φωστιέρης.

Την εκδήλωση θα συντονίσουν η ιστορικός και ποιήτρια Δανάη Σιώζιου και η μεταφράστρια και επιμελήτρια του ιστότοπου poets.gr Μάνια Μεζίτη.

Προηγούμενο άρθροH Gail Honeyman σάρωσε τα Βρετανικά Βραβεία (της Αλεξάνδρας Σαμοθράκη)
Επόμενο άρθροΤα δευτερόλεπτα των ζωντανών στιγμών (του Γιώργου Λίλλη)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ