Φωταγωγός – Βιβλιοπωλείο, εκδόσεις, χάζεμα

0
1647

 

 

Όταν νέες δυνάμεις όπως ο art director Γιάννης Καρλόπουλος και ο εναλλακτικός (από τους ραδιοφωνικούς Λάτερνατιβ) Σταύρος Διοσκουρίδης ενώνουν τις δυνάμεις τους με μία έμπειρη εκδότρια , την Τζούλια Τσακίρη του Ροδακιού και στήνουν ένα νέο βιβλιοπωλείο που είναι και εκδοτικός οίκος +2  μέσα στο κέντρο, αυτό είναι ένα καλό νέο για τους φίλους του βιβλίου και τους άλλους  περίεργους που ψάχνουν εναλλακτικά πραγματάκια.

Στην οδό Κολοκοτρώνη 59 Β , στην  γνωστή Στοά Κουρτάκη (εκεί που είναι και το Booze) υπάρχει ένα χώρος που δεν θυμίζει σε τίποτα το κλασικό βιβλιοπωλείο. Έχει βιβλία, βέβαια, αλλά και δωράκια περίεργα, και βινύλια από τις τελευταίες κυκλοφορίες της Inner Ear Records, και φωτογραφίες (πειραγμένες ή μη). Μπορείς να προμηθευτείς την βιογραφία του Μπρους Σπρίνγκστην (θα κυκλοφορήσει οσονούπω) αλλά και παλιά περιοδικά του περίφημου περιοδικού Εκηβόλος.

Στον ίδιο χώρο  διατίθενται οι εκδόσεις του Φωταγωγού (από το φωτογραφικό πρακτορείο και “φωτοθήκη Ελλήνων φωτογράφων” FOSPHOTOS, καρτ ποστάλ, αφίσες, κορνίζες και άλλα μικροαντικείμενα που τέρπουν τόσο το μάτι όσο και το πνεύμα. ΟΙ εκδόσεις Fos  κυκλοφόρησαν τα πρώτα τους βιβλία: Μικρές ιστορίες πατριδογνωσίας» του Γιάννη Κωσταρή και το Motherland του Γιάννη Δρακουλίδη. Και τα δύο θα τα χαρακτηρίζαμε «βιβλία – ταξίδια» καθώς κείμενα ια φωτογραφίες σε μέρη της ελλάδας – εκτός αθηνών. Γεμάτα στιγμιότυπα που φανερώνουν μια ανόθευτη ζωή, στιγμιότυπα αναπάντεχα, συνήθειες γλυκές και ξεχασμένες. Προσεχώ θα εκδοθεί το βιβλίο του φωτογράφου και εικαστικού Δημήτρη Τσουμπλέκα «Τέξας».

 

Γιάννης Ν. Μπασκόζος

 

Προηγούμενο άρθροΘέλω την κόκκινη μοτοσυκλέτα!
Επόμενο άρθροΠρος Πάνο Παναγιωτόπουλο : Να παραμείνει το ΕΚΕΒΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ