Την Δευτέρα οι αποφάσεις για το ΕΚΕΒΙ

0
344

Την Δευτέρα, ίσως τελικά, κριθεί αν θα γίνει και πως φέτος η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου. Οι εργαζόμενοι του ΕΚΕΒΙ έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα  εργαστούν γι αυτήν αν Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκηςδεν λάβουν δεσμευτικές απαντήσεις για το μέλλον τους και αναμένουν την Δευτέρα 22 Απριλίου τις σχετικές αποφάσεις από τον υπουργό Πολιτισμού κ. Κ. Τζαβάρα. Στο μεταξύ το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του Τομέα Πολιτισμού καλεί τον υπουργό Πολιτισμού «να δεσμευθεί οριστικά και ξεκάθαρα τόσο για την μορφή συνέχισης της λειτουργίας του ΕΚΕΒΙ (είτε ως αυτόνομου φορέα είτε με την απορρόφηση των εργαζομένων και την συνέχιση των δράσεων από το υπουργείο) όσο και για την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων όσων εργάζονται σε αυτό». Ως γνωστόν ο κ. Κ. Τζαβάρας μιλώντας στη Θεσσαλονίκη και παρουσιάζοντας τη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης άφησε ανοικτό το μέλλον των εργαζομένων του ΕΚΕΒΙ, λέγοντας ότι η Έκθεση μπορεί να γίνει και χωρίς αυτούς, πράγμα πολύ δύσκολο, όπως λένε όσοι γνωρίζουν το πώς και από ποιους προετοιμάζεται η Έκθεση. Προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα  κινείται και ο Τομέας Πολιτισμού της ΔΗΜΑΡ.

Η πλήρης ανακοίνωση του Τομέα Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ.

«Με μια δραματική ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου δηλώνουν πως από την επόμενη Δευτέρα σκοπεύουν να πάψουν να εργάζονται για την Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (16-19 Μαΐου) καθώς και για κάθε άλλη δράση του ΕΚΕΒΙ.

Ο λόγος είναι η επιμονή του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Τζαβάρα να αφήνει παντελώς μετέωρο τόσο το μέλλον των εν λόγω εργαζομένων όσο και αυτό του ίδιου του οργανισμού. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως, σε σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Τζαβάρας είπε κατά γράμμα: «Η έκθεση έχει ήδη διαμορφωθεί, θα γίνει και θα είναι η καλύτερη. Οι εργαζόμενοι ας κάνουν αυτό που νομίζουν ότι είναι σωστό»…

Με δεδομένο πως η Έκθεση της Θεσσαλονίκης (που αποτελεί σημαντικό διεθνές γεγονός στον χώρο του βιβλίου) πλησιάζει επικίνδυνα και πως στην Ελλάδα της κρίσης κανείς δεν δικαιούται να παίζει με την αγωνία δεκάδων εργαζομένων, το ΠΑΣΟΚ ζητά από τον κ. Υπουργό να δεσμευθεί οριστικά και ξεκάθαρα τόσο για την μορφή συνέχισης της λειτουργίας του ΕΚΕΒΙ (είτε ως αυτόνομου φορέα είτε με την απορρόφηση των εργαζομένων και την συνέχιση των δράσεων από το υπουργείο) όσο και για την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων όσων εργάζονται σε αυτό».

Προηγούμενο άρθροΈνα τραύμα που δε λέει να κλείσει…
Επόμενο άρθροΝα ήμαστε παλιομοδίτες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ