Τζαζ διαλέξεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

0
153

Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη” του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής  διοργανώνει τις Τετάρτες του Απριλίου κύκλο διαλέξεων για τη Τζαζ  διαλέξεις στο Μέγαρον Μουσικής Αθηνώντζαζ μουσική, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο 15ος κύκλος διαλέξεων της Μουσικής Βιβλιοθήκης είναι για πρώτη φορά αφιερωμένος στην τζαζ. O χώρος της Βιβλιοθήκης φιλοξενεί τέσσερις Έλληνες, γνωστούς στο κοινό της τζαζ, με διαφορετική επαγγελματική ταυτότητα ο καθένας. 

Η ιδέα πίσω από τις φετινές διαλέξεις είναι επιστήμονες και καλλιτέχνες, από το χώρο της μουσικής δημοσιογραφίας, του ραδιοφώνου, τον ακαδημαϊκό χώρο και φυσικά από τη μουσική σκηνή, να συναντηθούν με κοινό παρανομαστή την τζαζ, και να παρουσιάσουν τέσσερις συμπληρωματικές όψεις του ίδιου θέματος, στο κοινό που θα έχει την τύχη να τους απολαύσει. 

Το πρόγραμμα των διαλέξεων διαμορφώνεται ως εξής: 

 

  • 3 Απριλίου, «Οι ρίζες της τζαζ»  από τον Άγγελο Γαβριήλ, μουσικό της τζαζ
  • 10 Απριλίου , «Μια διαδρομή της τζαζ: από τον Louis Armstrong στον Ornette Coleman», από τον Ζακ Σαμουήλ, δημοσιογράφο, ραδιοφωνικό παραγωγό (Kosmos 93,6)
  • 17 Απριλίου, «Αυτοσχεδιασμός, καινοτομία, συλλογική δημιουργία: η θαυμαστή λειτουργία των μουσικών της τζαζ» από τον Δήμο Δημητριάδη, αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου
  • 24 Απριλίου , «Η ελληνική τζαζ» από τον Μίμη Πλέσσα, συνθέτη, πιανίστα

Οι διαλέξεις ξεκινούν στις 7μμ με ελεύθερη είσοδο

Προηγούμενο άρθροLive manual Festival
Επόμενο άρθροΒραβείο αστυνομικού μυθιστορήματος στον Πέτρο Μάρκαρη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ