Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Βουλής 2012-2013

0
75

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012-2013

 

Πρόγραμμα σχολικών επισκέψεων στη

Βουλή των Ελλήνων

 

Πάνω από 60.000 μαθητές και 5.500 συνοδοί εκπαιδευτικοί, από 1.500 σχολικά τμήματα όλης της χώρας, επισκέφθηκαν τη Βουλή στο διάστημα Οκτωβρίου – Ιουνίου και ξεναγήθηκαν στο κτίριο και στην έκθεση για τον Χ. Τρικούπη.

Τα αποτελέσματα δειγματοληπτικής στατιστικής έρευνας μεταξύ των επισκεπτών έδειξαν τα εξής στοιχεία: Το 92% των εκπαιδευτικών και το 83% των μαθητών έμειναν ‘πάρα πολύ’ ή ‘πολύ ευχαριστημένοι’ από την επίσκεψη στη Βουλή. Το 89% των εκπαιδευτικών και το 84% των μαθητών βρήκαν ‘πολύ ενδιαφέροντα’ ή ‘ενδιαφέροντα’ τα βίντεο που παρακολούθησαν, ενώ το 86% των μαθητών βρήκαν ‘πολύ ενδιαφέρουσα’ ή ‘ενδιαφέρουσα’ την έκθεση για τον Χ. Τρικούπη.

Η αρχή της δεδηλωμένης: Από τον Χ. Τρικούπη στο σήμερα

Το πρόγραμμα αυτό, για μαθητές της Γ΄ γυμνασίου, το οποίο παρουσιαζόταν στο πλαίσιο της έκθεσης για τον Χ. Τρικούπη, παρακολούθησαν 693 μαθητές από 29 σχολικά τμήματα της Αττικής.

 

Εργαστήρι Δημοκρατίας

Στο βιωματικό αυτό πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές της ΣΤ΄ δημοτικού, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, πήραν μέρος 3.231 μαθητές από 182 σχολικά τμήματα.

 

Εκπαιδευτικά προγράμματα στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Μουσική παιδεία και δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα», παρουσιάστηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικών σχολείων της Αττικής το οποίο παρακολούθησαν 1.054 μαθητές από 41 σχολικά τμήματα.

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Το άγνωστο μέτωπο των Βαλκανικών Πολέμων», παρουσιάστηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές γυμνασίων της Αττικής το οποίο παρακολούθησαν 1.290 μαθητές από 49 σχολικά τμήματα

Πρόγραμμα φιλοξενίας απομακρυσμένων Γυμνασίων

Κατά το διάστημα Φεβρουαρίου – Απριλίου, φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα 250 μαθητές και 22 συνοδοί καθηγητές από 8 απομακρυσμένα Γυμνάσια των Δωδεκανήσων: Αστυπάλαιας, Σύμης, Λειψών, Κάσου, Νισύρου, Πάτμου, Χάλκης, Τήλου. Οι μαθητές επισκέπτονταν τη Βουλή και συμμετείχαν σε μορφωτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Τον Οκτώβριο θα φιλοξενηθεί και το Γυμνάσιο Καστελόριζου.

Κυριακάτικες ξεναγήσεις στη Βουλή των Ελλήνων

Στο πρόγραμμα κυριακάτικων ξεναγήσεων για μεμονωμένους επισκέπτες, το οποίο επαναλήφθηκε από τον Οκτώβριο του 2012, έχουν συμμετάσχει μέχρι το τέλος Ιουνίου 1.898 πολίτες.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροBooks are my bag
Επόμενο άρθροΑπό τα τετράδια του Βιετνάμ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ