Ο Εθνικός Κήπος της ομάδας Indoors Plus

0
219

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο της σειράς των Νέων Παραγωγών παρουσιάζει από τις 18 Απριλίου έως τις 26 Μαΐου 2013 τη νέα εγκατάσταση της ΕΘΝΙΚΟΣ-ΚΗΠΟΣομάδας Indoors Plus «Ο Εθνικός Κήπος».
Ένας παράξενος, αλληγορικός, λευκός κήπος «αναδύεται» στο χώρο του μουσείου. Πρόκειται για μια απεικόνιση της κάτοψης του Εθνικού Κήπου της Αθήνας, στην οποία κυριαρχεί το λευκό χρώμα και δημιουργεί μια ψυχρή αίσθηση που παραπέμπει σε έναν παγωμένο, χωρίς ζωή, τόπο. Ο επισκέπτης εκτός από περιηγητής γίνεται και μέρος του έργου ενεργοποιώντας με το περπάτημά του το υπόκωφο ηχητικό περιβάλλον.

Για τα μέλη της ομάδας Indoors Plus, η ιδέα του κήπου αποτελεί ένα μοντέλο συνύπαρξης, επιτρέπει την δημιουργία ενός κοινού έργου όπου οι διαφορετικές φωνές τους συναντώνται για να διαπραγματευτούν θέματα ταυτότητας, συλλογικότητας και συμπεριφοράς, σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των αντιθέσεων που δημιουργούν οι διαφορετικές μας ατομικότητες.

Δανείστηκαν το όνομα και την κάτοψη του Εθνικού Κήπου κι έτσι διαμελισμένη όπως την παρουσιάζουν μετατρέπουν τον κήπο σε σύμβολο της τωρινής κατάστασης στη χώρα. Το κατακερματισμένο, βίαιο, ψυχρό τοπίο του δικού τους κήπου συμβολίζει την επιτακτική ανάγκη για μια συλλογική δημιουργική αναδόμηση.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)

Κτίριο Ωδείου Αθηνών: Βασ. Γεωργίου Β’ 17 -19 & Ρηγίλλης, Αθήνα (είσοδος επί της οδού Ρηγίλλης), +302109242111http://www.emst.gr

Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 11.00 – 19.00
Πέμπτη: 11.00 – 22.00
Εγκαίνια έκθεσης: 18 Απριλίου 2013 στις 20:00

Προηγούμενο άρθροΧόρχε Λουίς Μπόρχες
Επόμενο άρθροComicdom Con Athens 2013

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ