Οι λογοτέχνες συνομιλούν

1
457

Της Όλγας Σελλά (Καθημερινή, 14/2/2013).

Είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό για τις τέχνες και τον πολιτισμό, με ιδιαίτερη έμφαση στο βιβλίο. «Ο Αναγνώστης» είναι η συνέχεια αρκετών από τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο περιοδικό «Διαβάζω» και εδώ και ένα χρόνο περίπου παρακολουθούν και σχολιάζουν ό,τι γίνεται στον χώρο του πολιτισμού μέσω των ηλεκτρονικών σελίδων του «Αναγνώστη». Αλλά οι άνθρωποι του «Αναγνώστη» προκαλούν και συζητήσεις, οι οποίες θα φιλοξενηθούν στο Μέγαρο Μουσικής στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus. Το κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων είναι «Οι λογοτέχνες μιλούν στο κοινό τους». Η αρχή έγινε στις 23 Ιανουαρίου, με το επιτυχημένο αφιέρωμα στη λογοτεχνική διαδρομή του Ηλία Παπαδημητρακόπουλου. Η συνέχεια είναι την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου και τρεις συγγραφείς –Αχιλλέας Κυριακίδης, Τάσος Γουδέλης και Αρης Μαραγκόπουλος– συνομιλούν με τον Γιώργο Αριστηνό με θέμα «Ενάντια στη ρεαλιστική παράδοση».

Επόμενη συγγραφέας που θα συζητήσει με το κοινό της η πολύ αγαπητή Αλκη Ζέη (31/3), που θα συνομιλήσει με τη Λίλα Κονομάρα, τον Βαγγέλη Χατζηβασιλείου και τη Μαρίζα Ντεκάστρο για τα βιβλία της. Παρέμβαση θα κάνει ο παιδικός της φίλος, ποιητής Τίτος Πατρίκιος και αποσπάσματα από έργα της θα διαβάσει η Ξένια Καλογεροπούλου.

Θα ακολουθήσει, στις 28 Απριλίου, η εκδήλωση με θέμα «Η ιστορία το μυθιστόρημα: από το μνημειωμένο παρελθόν στην πολιτική πραγματικότητα του παρόντος» και τη συμμετοχή των Αλέξη Πανσέληνου και Θωμά Σκάσση. Η φετινή σεζόν θα κλείσει, στις 23 Μαΐου (λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών δηλαδή), με τρεις συγγραφείς που έχουν καταπιαστεί με το χθες και το σήμερα μ’ έναν διαφορετικό τρόπο στα βιβλία τους. «Μεταξύ του χθες και του αύριο» ο τίτλος της εκδήλωσης και ο Χρήστος Χωμενίδης, η Σοφία Νικολαΐδου και ο Κώστας Ακρίβος θα μοιραστούν με το κοινό τα θέματα που τους εμπνέουν στα έργα τους, τις επιρροές και τις επιδράσεις τους και πώς ανανεώνεται η λογοτεχνική παράδοση.

 

Προηγούμενο άρθρο“To μέλι των αγγέλων”
Επόμενο άρθροΤα πορφυρά πανιά

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Η συνέχεια είναι την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου και τρεις συγγραφείς –Αχιλλέας Κυριακίδης, Τάσος Γουδέλης και Αρης Μαραγκόπουλος– συνομιλούν με τον Γιώργο Αριστηνό με θέμα «Ενάντια στη ρεαλιστική παράδοση». Επόμενη συγγραφέας που θα συζητήσει με το κοινό της η πολύ αγαπητή….  […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ