Μικρό ΠΕΖΟ – Νέο περιοδικό

0
1579

 

Η αγάπη των εκδόσεων της Χαραμάδας για τα περιοδικά είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Μετά το βραβευμένο μουσικό Muzine, το βιβλιοφιλικό Bookmarks και τη συμμετοχή της  στο πολιτικό ΜΟΝΟ π εκδοτικός οίκος Χαραμάδα (από την Πάτρα) επιστρέφει στον κόσμο του περιοδικού Τύπου με το «Μικρό ΠΕΖΟ», μια τριμηνιαία έκδοση για το διήγημα και τη μικρή φόρμα της πεζογραφίας.

 

Σε κάθε τεύχος θα επιλέγονται τα καλύτερα αδημοσίευτα διηγήματα που θα παραλαμβάνει ο εκδοτικός οίκος και θα σας παρουσιάζονται, μαζί με ενδιαφέροντα κείμενα για το αγαπημένο λογοτεχνικό είδος των ελλήνων συγγραφέων. Όμως το μεγαλύτερο κομμάτι της ύλης θα είναι πρωτογενές υλικό που αξίζει να μοιραστεί με τους αναγνώστες.

 

Μια σημαντική λεπτομέρεια: όλοι οι συγγραφείς των κειμένων που επιλέγονται προς δημοσίευση θα αμείβονται με ένα συμβολικό ποσό της τάξεως των 50-100 ευρώ (εξαρτάται από την έκταση του κειμένου) για το διήγημά τους.

 

Το πρώτο τεύχος  θα κυκλοφορήσει στις αρχές Οκτωβρίου σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

 

Για το 1ο τεύχος (Φθινόπωρο 2014), η προθεσμία υποβολής διηγημάτων είναι η 15η Αυγούστου.

 

 

 

Οδηγίες για συμμετοχή – αποστολή διηγημάτων:

 

1.       Το υποβληθέν διήγημα δεν πρέπει να έχει δημοσιευθεί έντυπα ή ηλεκτρονικά πριν την έκδοση του τεύχους και δεν πρέπει να έχει υποβληθεί προς έκδοση σε άλλα έντυπα (εξαιρούνται όσα διηγήματα δίνονται για προδημοσίευση από προγραμματισμένη μελλοντική έκδοση βιβλίου του συγγραφέα μετά την κυκλοφορία του περιοδικού).

2.       Η έκταση του διηγήματος δεν πρέπει να ξεπερνά τις 5000 λέξεις. Δεν τίθεται κάτω όριο.

3.       Αποδεκτά γίνονται πρωτότυπα διηγήματα στα ελληνικά. Για μεταφρασμένα διηγήματα ξένων συγγραφέων στα ελληνικά που δεν έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, θα πρέπει να αποστέλλονται λεπτομερώς τα στοιχεία της ξένης έκδοσης στην οποία συμπεριλαμβάνεται το διήγημα.

4.       Σε περίπτωση υποβολής διηγήματος με ψευδώνυμο, θα πρέπει τα πραγματικά στοιχεία του συγγραφέα να γνωστοποιηθούν στη σύνταξη του περιοδικού.

5.       Κάθε συγγραφέας μπορεί να στείλει όσα διηγήματα επιθυμεί.

6.       Η σύνταξη του περιοδικού θα ενημερώνει μόνο τους συγγραφείς που τα διηγήματά τους εγκρίθηκαν προς δημοσίευση τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν την κυκλοφορία του τεύχους. Όσοι δεν λάβουν ενημέρωση εννοείται πως δεν εγκρίθηκαν τα κείμενά τους και δεν χρειάζεται να επικοινωνούν με τη σύνταξη.

7.       Τα διηγήματα αποστέλλονται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: info@haramada.com , με θέμα «Υποβολή διηγήματος για μικρό ΠΕΖΟ» σε μορφή Word Doc 2003. Δεν γίνονται δεκτά χειρόγραφα.

8.       Η αποστολή διηγήματος για δημοσίευση σημαίνει και αυτόματη αποδοχή των παραπάνω όρων.

 

Προηγούμενο άρθροΓια το Alphaville του Γκοντάρ
Επόμενο άρθροΜεγάλοι συγγραφείς, κακοί πατέρες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ