Μικρά βιβλιολογικά 2

0
129

 

 

 

Τίτλοι τέλους για τον Μίκυ.

 

Την  Παρασκευή που μας πέρασε κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος του Μίκυ Μάους. Μετά από 47 χρόνια έκδοσης του περιοδικού, «ήταν μια πράξη επιβεβλημένη από τα πράγματα», όπως τόνισε ο εκδοτικός οίκος του Τερζόπουλου.  Και σημείωσε : «Η μείωση της κυκλοφορίας του επέφερε αύξηση του βασικού κόστους έκδοσης. Μία λύση θα ήταν να αυξήσουμε την τιμή πώλησης αλλά αυτό θα επιδείνωνε την κατάσταση. Γι’ αυτό τον λόγο προσπαθήσαμε να βρούμε άλλες λύσεις που θα ανακούφιζαν τα οικονομικά του περιοδικού. Δυστυχώς δεν υπήρξε ικανοποιητική λύση». Οι εκδόσεις Τερζόπουλος αναφέρονται στις πολλές επιτυχημένες προσπάθειες που έκαναν με την έκδοση του Κόμιξ και τις αλλαγές που επιχείρησαν στον εικονογραφημένο τύπο για παιδιά (και όχι μόνον) αλλά πια όπως σημειώνουν «Ο χρόνος μας όμως είχε τελειώσει»

 

 

 

ΕΚΕΒΙ – χαμόγελα ελπίδας

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και δεν υπάρχει  μέχρι τώρα κάτι επίσημο, το υπουργείο Πολιτισμού προσανατολίζεται να μη συνεχίσει την καταστροφική πολιτική Τζαβάρα στο θέμα του ΕΚΕΒΙ. Η κατ αρχάς θέση του υπουργού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου είναι να διατηρηθεί το ΕΚΕΒΙ και να συνεχίσει τις δράσεις του.  Τρία είναι τα βασικά του προβλήματα:  Το πρώτο είναι να βρει Διευθυντή, το  δεύτερο να απελευθερώσει κονδύλια για τις δράσεις του και το τρίτο να βρει λύση στο καθεστώς εργασίας των υπαλλήλων του ΕΚΕΒΙ. Ελπίδες!

 

 

Διαβάζουν, πια, στις παραλίες;

 

Πρώτη χρονιά φέτος, αν και σημάδια είχα δει και πέρυσι, δεν είδα να διαβάζουν στις παραλίες. Μπορεί να έκανα και  λάθος αλλά σε δύο νησιά που επισκέφθηκα, ένα εναλλακτικό κι ένα καθώς πρέπει, δεν είδα να κρατούν βιβλία στην παραλία. Μία – δύο εξαιρέσεις , μια κοπέλα που διάβαζε αστυνομικό στο πρώτο κι ένας ελληνοαυστραλός που διάβαζε στα αγγλικά έναν παλιό Νταν Μπράουν είναι σίγουρα μικρή συγκομιδή.

 

Ο μαύρος γάτος

.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΤα best seller του Αυγούστου (Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης)
Επόμενο άρθροΜόστρα: Αργυρός Λέοντας για Αλ. Αβρανά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ