Και το όνομα αυτού: Penguin Random House

0
174

 

Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση  των δύο μεγάλων εκδοτικών οίκων  Penguin (όμιλος Pearson)  και Random House (όμιλος Bertelsman)  και  από σήμερα υπάρχει  ο κολοσσός  Penguin Random House, με νέο διευθύνοντα σύμβουλο τον Markus Dohle. Ο John Makinson είναι ο πρόεδρος της νέας εταιρείας , έχοντας  παραιτηθεί από τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της Pearson Penguin.  Ο στόχος της νέας εταιρείας  είναι να γίνουν επενδύσεις  και να  αναπτύξουν νέα προϊόντα που θα υπερβαίνουν τις συνολικές επενδύσεις που πραγματοποιούσαν οι δύο οίκοι ως αυτόνομες μονάδες.

Τα στελέχη της νέας εταιρείας δηλώνουν ότι έχοντας τεράστια πείρα θα αναπτύξουν μια νέα πολιτιστικά κατάσταση προς όφελος των αναγνωστών αλλά και των συγγραφέων.

Ο όμιλος Bertelsmann κατέχει το 53% της κοινοπραξίας και ο Pearson  το 47%. Από την  κοινή επιχείρηση εξαιρείται  η εκδοτική δραστηριότητα της Bertelsmann στη Γερμανία ενώ η  Pearson διατηρεί κάποια αποκλειστικά δικαιώματα να χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα Penguin στον τομέα της εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο.

Η Penguin Random House θα αναπτύξει  δραστηριότητες στις ΗΠΑ, τον  Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία, τη Νότια Αφρική, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ισπανία, το Μεξικό, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη, την Κολομβία και τη Χιλή. Οι εργαζόμενοι της Εταιρείας είναι περισσότεροι  από 10.000,  παράγει  πάνω από 15.000 νέους τίτλους κάθε χρόνο, εκδίδει πολλούς  από τους συγγραφείς μπεστ σέλερ του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων περισσότερους από 70 νομπελίστες. Τα συνολικά έσοδα των δύο εκδοτών για το 2012 κυμαίνονταν στο ύψος των  £ 2,6 δισ.

Η συγχώνευση έχει ανακοινωθεί από τον Οκτώβριο και έλαβε το «πράσινο φως» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις αρχές Απριλίου.

Κ.Λ.

Προηγούμενο άρθρο24ωρος Μπέκετ, το γεγονός του Φεστιβάλ Αθηνών
Επόμενο άρθροΗ τεχνολογία στο “διπλό βιβλίο”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ