Και ο Αναγνώστης στο Megaron Plus

0
166


O Αναγνώστης συνεργάζεται με το Megaron  Plus  στις ακόλουθες  λογοτεχνικές εκδηλώσεις και παρεμβάσεις.

‘Ενάντια στη ρεαλιστική παράδοση’ είναι το θέμα της συζήτησης που φιλοξενεί το Megaron Plus στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων ‘Οι λογοτέχνες μιλούν στο κοινό τους’. Ομιλητές είναι οι συγγραφείς: Αχιλλέας Κυριακίδης, Τάσος Γουδέλης και Άρης Μαραγκόπουλος. Με τους συγγραφείς συνομιλεί ο ιστορικός λογοτεχνίας Γιώργος Αριστηνός.(18/2, ώρα 7μμ)

Πρόσωπα της Λογοτεχνίας: Αλκη Ζέη. Για το έργο της για τα παιδιά θα μιλήσει η συγγραφέαςΛίλα Κονομάρα, για το έργο της που απευθύνεται σε ενήλικες, ο κριτικός λογοτεχνίας, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου. Με την Αλκη Ζέη συνομιλεί η κριτικός παιδικής λογοτεχνίας Μαρίζα Ντεκάστρο, ενώ παρεμβαίνει ο παιδικός της φίλος, ποιητής Τίτος Πατρίκιος. Αποσπάσματα από έργα διαβάζει η ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου.(31/3, ώρα 7μμ)

Είναι ο ιστορικός μυθιστοριογράφος η άγρυπνη συνείδηση του σήμερα; Είναι ένα από τα ερωτήματα που θα τεθεί στο στρογγυλό τραπέζι που διοργανώνει το Megaron Plus. Θέμα: Hιστορία στο μυθιστόρημα: από το μνημειωμένο παρελθόν στην πολιτική πραγματικότητα του παρόντος’ και μετέχοντες στη συζήτηση είναι οι Αλέξης ΠανσέληνοςΘωμάς Σκάσσης και η συγγραφέας-δημοσιογράφος Έλενα Χουζούρη. Συντονίζει ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου.(28/4, ώρα 7μμ)

Χρήστος Χωμενίδης, Σοφία Νικολαϊδου, Κώστας Ακρίβος, τρεις συγγραφείς συζητούν για τα έργα τους, τα θέματα που τους εμπνέουν, την ανανέωση της λογοτεχνικής παράδοσης, τις  επιρροές και τις επιδράσεις στο έργο τους H συζήτηση που συντονίζει ο δημοσιογράφος ΓιάννηςΝ. Μπασκόζος τιτλοφορείται ‘Μεταξύ του χθες και του αύριο’. Στο πλαίσιο του Κύκλου ‘Οι λογοτέχνες μιλούν στο κοινό τους’(23/5, ώρα 7μμ)

Η πρώτη εκδήλωση αυτού του κύκλου εκδηλώσεων έγινε με μεγάλη επιτυχία στις 23 Ιανουαρίου προς τιμή του Ηλία Χ.Παπαδημητρακόπουλου.

Προηγούμενο άρθροJack Kerouac: ‘’Oι υποχθόνιοι’’
Επόμενο άρθρο50 χρόνων η «Οδοντόκρεμα με χλωροφύλλη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ