Εργαστήρια επιμέλειας – διόρθωσης κειμένων στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

0
416

Εργαστήρια επιμέλειας – διόρθωσης κειμένων στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Διάρκεια: 31 διδακτικές ώρες – 9 συναντήσεις

  • Επιστημονική υπεύθυνη – ΔιδασκαλίαΆννα Ιορδανίδου,  Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών
    • Αντικείμενο: Πρακτικές εφαρμογές διόρθωσης κειμένων στο πλαίσιο ειδικών εργαστηρίων
    • Μέρες και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη και Παρασκευή, 16:00-18:30. Τις Παρασκευές 5, 12, 19 και 26 Μαΐου 2017, το μάθημα θα διαρκεί από τις 16:00 έως τις 19:15.
    • Κόστος: 280 € – Για φοιτητές και ανέργους: 250 €
    • Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Είναι λάθος ή δεν είναι; Ιδού η απορία…της Άννας Ιορδανίδου.
    Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ.

Αναλυτικά τα εργαστήρια περιλαμβάνουν:
Παρουσίαση διορθωτικών πρακτικών (σε κείμενα έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής) και τρόπων αξιοποίησης των πηγών του διαδικτύου, καθώς και συλλογική διόρθωση γλωσσικών ασκήσεων (ορθογραφία, μονοτονικό, συλλαβισμός, στίξη, κλίση ονομάτων και ρημάτων κτλ.) και διόρθωση δοκιμίων από διάφορα είδη κειμένων (λογοτεχνία, σχολικά βοηθήματα, δημοσιογραφικά άρθρα, επιστημονικά δοκίμια κτλ.).

Στους συμμετέχοντες δίνεται η δυνατότητα να παραδώσουν στο τέλος του σεμιναρίου άσκηση διόρθωσης κειμένου, ώστε να αξιολογηθεί η επίδοσή τους από την υπεύθυνη καθηγήτρια.

ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΪΟΥ 2017
Δήλωση συμμετοχής με αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος
στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, αναγράφοντας τον τίτλο του εργαστηρίου
και σημειώνοντας τα πλήρη στοιχεία σας
(ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας)

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στην αίθουσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ (1ος όροφος, Ιπποκράτους 118, στο κέντρο της Αθήνας). Οδηγίες για εύκολη πρόσβαση στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ θα βρείτε ΕΔΩ.
Η Άννα Ιορδανίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris VII της Γαλλίας. Το 1982 έγινε κάτοχος του διπλώματος DEA και το 1985 του Doctorat Troisième Cycle Γλωσσολογίας. Στη διδακτορική της διατριβή εξετάζεται η μετοχή σε σχέση με τις επιβιώσεις της διγλωσσίας στα νέα ελληνικά.
Από το 1990 διδάσκει τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Γλωσσολογίας και Διδασκαλίας της γλώσσας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών (ως καθηγήτρια από το 2009). Το 1996 δίδαξε το μάθημα Διδακτική της νεοελληνικής γλώσσας στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου ως επισκέπτρια καθηγήτρια.
Η ερευνητική και συγγραφική της δραστηριότητα αφορά κυρίως θέματα διδασκαλίας της γλώσσας, θέματα κοινωνιογλωσσολογίας και λεξικογραφικές περιγραφές της νέας ελληνικής. Έχει δημοσιεύσει, μεταξύ άλλων, Τα ρήματα της νέας ελληνικής και το Λεξικό λόγιων εκφράσεων της σύγχρονης ελληνικής και ως επιστημονική επιμελήτρια τον Οδηγό της νεοελληνικής γλώσσας (2 τόμοι) και τον Θησαυρό συνωνύμων και αντιθέτων της νέας ελληνικής.

 

Προηγούμενο άρθροΤο τέλος της κόκκινης ουτοπίας (της Δήμητρας Ρουμπούλα)
Επόμενο άρθροJazz και ποίηση (του Σάκη Παπαδημητρίου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ