Ελεύθερο Σεμινάριο: Φιλοσοφία και κοινωνία

0
287

Μια ομάδα πανεπιστημιακών επιχειρεί να ψηλαφίσει και να συζητήσει ανοιχτά με το κοινό θέματα επίκαιρα, αλλά και διαχρονικά, που μας αφορούν όλους.

Για το σκοπό αυτό προσκαλεί όλες και όλους που αναζητούν απαντήσεις στα σημαντικότερα ερωτήματα των καιρών μας και θέλουν να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά μ’ αυτά, να ανταποκριθούν στην πρόσκληση. Η Ιστορία, όπως όλα δείχνουν, αδιαφορεί για την πορεία της, αδιαφορώντας εξίσου τόσο για την ζωή των καθημερινών ανθρώπων, όσο και για την σωτηρία ή και την ολοκληρωτική καταστροφή κοινωνιών και πολιτισμών.

Το ελεύθερο σεμινάριο, που θα λειτουργήσει κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημείο εκκίνησης και έναν πυρήνα αναζήτησης, με στόχο την κατανόηση των σχέσεων εξουσίας, την μελέτη των θεσμικών σχέσεων παραγωγής και κατανομής αγαθών, και την κατανόηση των μηχανισμών σύνθεσης και ανασύνθεσης αντιλήψεων, ιδεών και νοημάτων.

Είναι σε θέση η φιλοσοφία, η επιστήμη και η τέχνη να εξηγήσουν τις αιτίες και να κατανοήσουν τις ιδέες και τα νοήματα, μέσα και μέσω των οποίων συγκροτούνται, αναπτύσσονται αλλά και καταρρέουν οι κοινωνίες του ανθρώπου; Είναι σε θέση να σχεδιάσουν και, ως ένα βαθμό, να προγραμματίσουν την πορεία των ανθρώπων και των κοινωνιών; Θα μιλήσουν και θα συζητήσουν με το κοινό οι πανεπιστημιακοί: Ε. Μουτσόπουλος, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Π. Γέμτος, Γ. Κοντογιώργης, Δ. Λαμπρέλλης, Ά. Λυδάκη, Α. Παπαρίζος, Θ. Τάσιος, Ν. Τζαβάρας, Ευστ. Τσοτσορός, Δ. Χαραλάμπης, κ.ά.

Ενημέρωση και προεγγραφές στο www.apaparrizos.blogstop.gr

 

Προηγούμενο άρθροΑνάπτυξι στίλβοντος ποδηλάτου
Επόμενο άρθροΓράμμα απ’ τη Ρωσία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ