Βραβείο Βαρβέρη: Μ.Κουλούρη, Π.Μηλιώτης

0
530

 

Ανακοινώθηκαν  τα ονόματα των δυο πρωτοεμφανιζόμενων ποιητών, Μαρία Κουλούρη και Παναγιώτη Μηλιώτη, στους οποίους θα απονεμηθεί από κοινού το βραβείο Γιάννη Βαρβέρη για το έτος 2013. 

Η τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τους ποιητές Κώστα Γ. Παπαγεωργίου και  Θανάση Χατζόπουλο και την ποιήτρια Δήμητρα Χριστοδούλου, απένειμε  ομόφωνα το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή στη μνήμη Γιάννη Βαρβέρη από κοινού:

α. Στην ποιήτρια Μαρία Κουλούρη για τη συλλογή «Μουσείο Άδειο» (εκδόσεις Μελάνι) και β. Στον ποιητή Παναγιώτη Μηλιώτη για τη συλλογή «Μια ανάσα δρόμο» (εκδόσειςArs Nocturna).

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η επιτροπή : “Και τα δυο βραβευμένα βιβλία, παρά τις οφειλόμενες στις ιδιοσυγκρασιακές ιδιαιτερότητες των δημιουργών τους διαφορές, παρουσιάζουν αξιοσημείωτη τεχνική αρτιότητα, και προσωπική αναζήτηση·  στοιχεία που δημιουργούν κάθε ελπίδα για τη συνέχεια. H επιτροπή συγχαίρει θερμά όλους τους ποιητές της βραχείας λίστας, επισημαίνοντας ότι το επίπεδο στο οποίο κινείται η σύγχρονη ελληνική ποίηση είναι αισθητά υψηλό».

 

Το βραβείο  αφορά ποιητές/τριες  που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2013. Ακολουθεί η βραχεία λίστα, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα.

 

1.Δήμητρα Αγγέλου, ΣΤΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ, εκδ. Μελάνι

2.Στέργια Κάββαλου, ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ, εκδ. Εκάτη

3.Μαρία Κουλούρη, ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΔΕΙΟ, εκδ. Μελάνι

4.Ελευθερία Κυρίτση, ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΠΟΛΗ, εκδ. Μανδραγόρας

5.Παναγιώτης Μηλιώτης, ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΔΡΟΜΟ, εκδ. Αrs Nocturna

6.Χαρά Ναούμ, ΑΓΡΥΠΝΕΣ ΑΝΤΙΛΟΠΕΣ, εκδ. Μανδραγόρας

7.Φάνης Παπαγεωργίου, ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΑΣΤΡΩΝ, εκδ. Λογότεχνον

8. Κωνσταντίνα Σκουφή, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ, εκδ. Γαβριηλίδης

Προηγούμενο άρθροΣτη μουσική ρωγμή του χρόνου: Θεοτόκης Ζερβός
Επόμενο άρθροΠερί ενιαίας τιμής ή πώς τα βιβλία θα γίνουν σουηδικά ξύλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ