Βραβεία Βιβλίου από το Public

0
114

Τα Βραβεία Βιβλίου Public αναδεικνύουν τα βιβλία της χρονιάς! Από τις 19 Μαρτίου οι αναγνώστες ψηφίζουν το αγαπημένο τους βιβλίο στο www.publicbookawards.grΤα καταστήματα Public διοργανώνουν τα πρώτα Βραβεία Βιβλίου Public! Βασικός στόχος των Βραβείων Βιβλίου Public  είναι η ανάδειξη των κορυφαίων ελληνικών τίτλων που κέρδισαν τους αναγνώστες μέσα στο 2013 και να τιμήσουν τους συγγραφείς και τους εκδότες τους.

 Στα Βραβεία Βιβλίου Public, που διοργανώνονται για πρώτη φορά, συμμετέχουν περισσότεροι από 100 εκδότες και 900 συγγραφείς, με πάνω από 1.000 ελληνικούς τίτλους, επιβραβεύοντας τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και αναδεικνύοντας τη σημασία του βιβλίου.

Στα Βραβεία Βιβλίου Public, προτεραιότητα δίνεται στις αναγνωστικές επιλογές του κοινού. Έτσι,  από τις 19 Μαρτίου 2014, όλοι οι φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν τα βιβλία που οι ίδιοι ξεχώρισαν μέσα στο 2013, μέσα από το ειδικό micro-site www.publicbookawards.gr και να αναδείξουν τους νικητές στην κάθε κατηγορία.

Επίσης, οι αναγνώστες μπορούν να ψηφίζουν και στα καταστήματα Public στα ειδικά σημεία ψηφοφορίας.

Οι κατηγορίες των Βραβείων Βιβλίων Public 2014 είναι οι εξής:

 • Μυθιστόρημα της χρονιάς (περιλαμβάνει μυθιστόρημα, διήγημα ή νουβέλα)
 • Non-Fiction (περιλαμβάνει Δοκίμιο, Έρευνα, Βιογραφία ή Μαρτυρία)
 • Ποίηση
 • Παιδική λογοτεχνία
 • Εφηβική λογοτεχνία
 • Μαγειρική
 • Μεγάλες συγκινήσεις (ή αλλιώς το βιβλίο που σε έκανε να κλάψεις με μαύρο δάκρυ ή το βιβλίο που σε έκανε να γελάσεις μέχρι δακρύων!)

 

Εκτός από τα βραβεία που αναδεικνύονται από το κοινό υπάρχουν και 3 βραβεία που είναι εκτός ψηφοφορίας κοινού. Τα 2 εξ’ αυτών αφορούν σε βράβευση εκδοτών, ενώ το 3ο αφορά στο Βραβείο βιβλιοπωλείων PUBLIC, όπου η ψήφος προκύπτει από τους πωλητές των βιβλιοπωλείων μας.

Η διαδικασία ψηφοφορίας ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις: Στην 1η φάση, που διαρκεί από τις 19 Μαρτίου έως τις 20 Απριλίου, ο αναγνώστης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τον αγαπημένο του τίτλο μέσα από μια πληθώρα ελληνικών βιβλίων, τα οποία εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 2013. Ο κάθε αναγνώστης θα έχει δικαίωμα να ψηφίσει σε μία ή και περισσότερες κατηγορίες ένα και μόνο τίτλο βιβλίου.

 

Στη 2η φάση της ψηφοφορίας κι αφού έχουν ανακοινωθεί τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης, οι αναγνώστες θα κληθούν να αναδείξουν το μεγάλο νικητή της κάθε κατηγορίας.

 

Τα αποτελέσματα των βραβείων θα ανακοινωθούν στα μέσα Μαΐου σε μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο, στους αναγνώστες που έχει ως στόχο να τιμήσεις τους συγγραφείς και τους εκδότες τους.

 

Αν θέλεις κι εσύ να αναδείξεις τα βιβλία που σου κράτησαν την καλύτερη συντροφιά τη χρονιά που πέρασε, μπες από τις 19 Μαρτίου στο www.publicbookawards.gr, αναζήτησε το αγαπημένο σου βιβλίο σε όποια κατηγορία επιθυμείς και ψήφισε το!

 

Στα Βραβεία Βιβλίου Public ο αναγνώστης αποφασίζει!

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όλοι οι εκδότες ανά την Ελλάδα έλαβαν ενημέρωση σχετικά με τη διεξαγωγή των βραβείων βιβλίων και ο καθένας από αυτούς κατέθεσε έως 50 βιβλία ανά κατηγορία με στόχο να υπάρξει πολυφωνία. Στα βραβεία δε συμμετέχουν όσοι εκδότες δεν κατέθεσαν βιβλία ή απάντησαν εκπρόθεσμα.

Στα βραβεία βιβλίου Public συμμετέχουν :

 • Εκδόσεις που τυπώθηκαν και κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από 1/1/2013 έως και 31/12/2013. Σημειώνουμε ότι τίτλοι που ανατυπώνονται ή επανεκδίδονται δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.
 • Εκδόσεις με ελληνική γλώσσα πρωτοτύπου.
 • Εκδόσεις που δεν έχουν καταργηθεί και διατίθενται.
 • Εκδόσεις των οποίων η θεματολογία εντάσσεται σε μια ή περισσότερες από τις κατηγορίες βραβείων που προαναφέρθηκαν
 • Στη λίστα δε συμμετέχουν αυτό-εκδόσεις.
Προηγούμενο άρθροΜορφογενέσεις, του Ν.Σταμάτη
Επόμενο άρθροΈνα master class για ηθοποιούς και… θεατές!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ