Βράβευση της παιδικής βιβλιοθήκης “Μίμης Βασιλόπουλος”.

0
716

Η Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» γιόρτασε φέτος ξεχωριστά την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, αφού διακρίθηκε για το σύνολο του έργου της και ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ 1βραβεύτηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου – Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ (Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα) – στην εκδήλωσή του για τα ετήσια βραβεία για το παιδικό βιβλίο.

Η τελετή έγινε το βράδυ της Τρίτης 2 Απριλίου, στο θέατρο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης, όπου ανακοινώθηκαν τα βραβεία σε φυσικά πρόσωπα και φορείς που προάγουν τη φιλαναγνωσία.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» απέσπασε το:

Βραβείο «Παντελής Αλέφαντος», το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο

σε παιδική/νεανική βιβλιοθήκη για τη συνολική της δράση

(Αθλοθέτες: Πάνος Αλέφαντος και Εκδόσεις Καστανιώτη)

Η Παιδική Βιβλιοθήκη άνοιξε τον Απρίλιο του 2005 και είναι παράρτημα της βιβλιοθήκης του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου. Στεγάζεται ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ 2στον παλιό σταθμό του τρένου, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Άννας. Η ανακαίνιση και η άρτια διαμόρφωση του εσωτερικού και του περιβάλλοντος χώρου είναι αποκλειστική δωρεά των βιβλιοπωλείων Ευριπίδης, που εξακολουθούν να τη στηρίζουν ηθικά και οικονομικά.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη διοργανώνει εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα  που στοχεύουν στην ανάπτυξη και διάδοση της αναγνωσιμότητας, στα παιδιά και τους νέους, όπως: ξεναγήσεις και γνωριμία με το υλικό και τις υπηρεσίες της μέσα από διαδραστικά προγράμματα, επισκέψεις συγγραφέων/εικονογράφων στα σχολεία και στην παιδική βιβλιοθήκη, Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης (από το 2005), ώρες παραμυθιού με αφήγηση και δραματοποίηση για πολύ μικρά παιδιά (2-5 ετών) και για μεγαλύτερα (από 6 ετών), ομάδες ανάγνωσης λογοτεχνικών κειμένων για εφήβους, παρουσιάσεις βιβλίων, εικαστικά εργαστήρια, και καλοκαιρινές δράσεις στην παιδική βιβλιοθήκη και στη ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ 3Ρεματιά Χαλανδρίου.

Στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης με βιβλία συμβάλλουν και οι εκδοτικοί οίκοι, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς. Σ’ αυτή στεγάζεται πλέον όλο το παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης του Αετοπούλειου και σήμερα φιλοξενεί περισσότερους από 8.000 τίτλους βιβλίων στην αυτοματοποιημένη συλλογή της.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μίμη Βασιλόπουλου.

Προηγούμενο άρθροΟ Ρουβάς στην Επίδαυρο
Επόμενο άρθροΜέρες Βιβλίου – Απρίλιος 2013

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ