Άρωμα ελληνικής λογοτεχνίας στην Πράγα

0
179

 

Του Σπύρου Κακουριώτη.

Άρωμα ελληνικής λογοτεχνίας θα έχει το επόμενο δίμηνο στην Πράγα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 65 χρόνια διδασκαλίας νέων ελληνικών στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου και 50 από τον θάνατο του ιδρυτή της έδρας Νέων Ελληνικών, υφηγητή Δημήτρη Παπά. Με την ευκαιρία αυτή, το Ινστιτούτο Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών διοργανώνει σειρά τιμητικών εκδηλώσεων στην ιστορική πρυτανεία του Πανεπιστημίου του Καρόλου, όπου και η έδρα της Νεοελληνικής Φιλολογίας.

Η αρχή έγινε με δύο διαλέξεις της καθηγήτριας Λογοτεχνίας στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ Βενετίας Αποστολίδου, με θέμα «Η αναπαράσταση της μετεμφυλιακής κοινωνίας στο έργο του πεζογράφου Αλέξανδρου Κοτζιά» (29/10) και «Τραύμα και μνήμη: Η λογοτεχνία των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης» (31/10).

Την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου ο συγγραφέας Δημήτρης Νόλλας θα είναι εισηγητής σε ένα εντατικό σεμινάριο αφιερωμένο στο ελληνικό διήγημα, που θα καλύψει την περίοδο από τον Βιζυηνό και τον Θεοτόκη μέχρι σήμερα, με αναφορές σε σύγχρονους διηγηματογράφους (Οικονόμου, Μαρούτσου, Παλαβός).

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στα μέσα Δεκεμβρίου, με τη διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας και ιστορικών ντοκουμέντων. Όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στην Τσεχική Δημοκρατία.

 

Προηγούμενο άρθροΓια τον κ. Στέφανο
Επόμενο άρθροΤο άγος της καθημερινής σκλήρυνσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ